Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Mit tennétek a helyemben? Van...

Mit tennétek a helyemben? Van erre megoldás?

Figyelt kérdés

Van már egy 5 éves fiúnk. Egy ideje úgy érzem, hogy nagyon vágyom még egy babára. Viszont a Férjem teljesen elzárkózik tőle, egyáltalán nem szeretne több gyereket.

Ráerőltetni nem akarom. Csak úgy tudnám boldogan vállalni ha ő is igazán szeretné, hisz a terhesség alatt és utána is szükségem lesz a segítségére.

Hogyan fogadjam el, hogy nem lehet több gyerekem? Vagy hogyan tudnám megváltoztatni a Férjem véleményét?

2014. nov. 4. 14:18
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
36%
nekem van mar egy 3 eves kisfiam.a ferjem nem szeretett volna meg egy gyereket.amikor felvetettem a kisteso kerdest elzarkozott tole.en meg mondtam neki hogy mindig is 2 gyereket szerettem volna es soha az eletbe nem mondanek le a kistesorol.igy elfogadta es atgondolta a dolgokat.most rajta vagyunk a kisteson.azt is mondtam neki ha mi nem leszunk es a kisfiamnak nem lesz testvere o egyedul marad.en se akartam volna hogy egyeduli gyerek legyek
2014. nov. 4. 14:36
 2/13 A kérdező kommentje:

Köszönöm, hogy írtál!

Nálunk a Férjem és én is egykék vagyunk. A családba lévő testvérek sincsenek olyan nagyon közeli kapcsolatba, így ezzel hiába érveltem.

Ő azzal indokolja, hogy nem szeretné elölről kezdeni az egészet. A meglévő gyerek is épp elég energiánkat veszi el. Ezt nem rossz értelembe mondta. Imádja a fiát, foglalkozik is vele.

Még egy gyerek pici gyerek ha lenne, kevesebb idő jutna pihenésre, és fáradtabbak, ingerültebbek lennénk.

Megértem őt is, de ez csak átmeneti állapot lenne, míg pici. 3 évesen már önállóbb, oviba is menne. A nagyobb is sokkal komolyabb lenne addigra.

Nem tudom, hogyan tudom ezt elfogadni.

Félek ha túl sokszor hozom fel ezt a témát, egyre elutasítóbb lesz és egyre többet veszekszünk. Nem szeretném tönkretenni a házasságomat.

Viszont egyre többet járnak a gondolataim még egy baba körül. Elképzelem milyen lenne, és elérzékenyülök :-(

2014. nov. 4. 14:48
 3/13 anonim ***** válasza:
elso vagyok.en soha nem tudnam elfogadni azt hogy lemondok arrol hogy meg egy gyerekem legyen.es te sem fogsz tudni lemondani errol.valahogy bele kene hogy egyezzen a parod.nem lehet ennyire onzo hogy csak azert mert o nem akar megegyet igy mondj le rola te is.egy no nem tud errol lemondani....
2014. nov. 4. 14:53
 4/13 A kérdező kommentje:

Már többször hoztam fel korábban, hogy szeretnék még egyet egyszer. Igazán mostanában kezdtem el rá nagyon vágyni.

Beszélgettünk is róla a múlthéten többször.

Most úgy döntöttem pihentetem a témát kb. fél évig. (Remélem kibírom.)

Hagyok neki időt, hogy barátkozzon a gondolattal. Közbe úgy is látja rajtam, hogy menyire szeretném.

Jövőre megpróbálom megint felhozni, hátha addigra megváltozik a véleménye.

2014. nov. 4. 14:59
 5/13 anonim ***** válasza:
szerintem ezzel a fel ev pihentetessel azt fogja hinni hogy elfogadtad hogy nem lesz masodik baba.
2014. nov. 4. 15:01
 6/13 anonim ***** válasza:

Ne akard megváltoztatni a véleményét, inkább adj időt, h ő maga érezzen vágyat egy másik gyerek után. Ha ez nem jön el, akkor fogadd el, h egy gyerekes család maradtok. Gondolom neked sem esne jól, ha a férjed megmondaná, h márpedig neked 4-et kell szülnöd vagy épp egyet sem, mert ő meg attól lenne boldog.

Szerintem már van egy gyereked, átélted a szülést, tudod, milyen anyának lenni, inkább a mostani helyzet elfogadásán dolgoznék, minthogy valakinek e véleményét megváltoztassam.

2014. nov. 4. 15:04
 7/13 anonim ***** válasza:
Hány évesek vagytok? Nincs valami kompromisszumos megoldás? Mondjuk várunk még egy-két évet, és akkor próbálkozunk? Vagy esetleg ez most csak egy ilyen időszak nála, amikor túlterhelt, nincs ideje magára, hobbira? esély sincs, hogy meggondolja magát?
2014. nov. 4. 15:05
 8/13 A kérdező kommentje:

A fél év pihentetést úgy gondoltam, hogy nem kezdem ezzel nyaggatni minden héten.

Viszont ha babát látok vagy valami aranyos babás dolgot, nem fogon visszatartani az érzéseimet. Tehát rajtam fogja látni, de direktbe nem piszkálom ezzel.

Közbe reménykedem, hogy azért most, hogy tudja mit szeretnék talán a kedvemért kicsit ő is elképzeli milyen lenne és kedvet kap :-)

Pl. ha az első gyermekünk lány lett volna, biztos, hogy egyből szeretett volna még egy fiút is.

Én soha nem vettem volna el tőle az esélyt, hogy teljesüljön az álma.

Én most főleg egy kislányra vágyom. Persze garancia nincs rá, hogy az lesz. Ha a 2. is fiú lenne, elfogadnám és őt is nagyon szeretném. Nem kezdenék el egy 3. gyerekről ábrándozni.

Viszont a korom miatt sincs túl sok idő várni...

2014. nov. 4. 15:10
 9/13 A kérdező kommentje:
Én 32 múltam, a Férjem 39.
2014. nov. 4. 15:11
 10/13 anonim ***** válasza:
7 .vagyok. Szerencsére még nem vagytok elkésve semmivel! Még, ha kicsit türelmesebbnek is kell lenned, akkor sem lesz akadálya a kis tesónak! Amit az előzőekben írtál, szerintem abszolút tartható! Nem kell még elfogadnod, hogy nem lesz második babád, ha a férjed folyamatosan érzi, hogy te mennyire szeretnéd, lehet, hogy ő is meggondolja magát!
2014. nov. 4. 15:21
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!