Mennyi pénzetek maradt igy a honap végére? nekem nagyon kevés alig várom hogy kapjunk pénzt be kellene vásárolnom
Szerencsére nem gond a hónap vége, pedig egyedülálló édesanya vagyok, egyetlen kereső.
Minden számla befizetve, minden háztartási és ennivalókészlet feltöltve.
Holnap mi már kapunk fizetést (mindig hónap utolsó napján szoktunk), abból az az első dolgom, hogy még a hó utolsó napján teszek félre a megtakarítási számlára és a többit osztom be.
Ebben a hónapban még ügyesebb voltam, mint az előzőben, ebédidőben a pénztárcámban lévő 28 eFt-ot is befizettem a megtakarításira, így kb. 1.800 Ft készpénz van nálam, de ma nem terveztem vásárlást.
Nekem sokat segít az, hogy a bevételeimet és a kiadásaimat időrendben vezetem egy excelben- mert jobban átlátom a költéseket, gazdálkodást- és lehet, hogy csak az "időzítéssel" van baj nálad is.
A számlákat mindig pontosan azon a napon utalom, amikor a befizetési határidő van, egy nappal sem korábban (természetesen már korábban felteszem a netbankban az utalások közé és gondoskodom a fedezetéről)- de pl. ilyen apróságokon is múlhat, hogy pl. 10-én kapsz fizetést és a 31-ei lejáratú számlád is már 15.-én be van fizetve :)
Jó, hosszú távon nem oldja meg a gondjaidat ez az átcsoportosítás, de fontos lehet.
Nézz szét a háztartásban is- a legtöbb helyen azért nem szokott kongani a hűtő az ürességtől, akad egy csomag tészta vagy rizs a kamrában- ezekkel még lehet kezdeni valamit.
Ha többet szeretnék takarékoskodni (és alkalmazottként a bevételem ugye fix), akkor azon szokta elgondolkodni, hogy:
- van-e valami, amivel racionalizálhatom a költségeket
- van-e olyan beszerzés, amit tudok egy picit eltolni
- van-e olyan lehetőség, amivel egy kis plusz pénzhez tudnok jutni
Hosszútávon egyébként elegendő a bevételetek a kiadásaitokra? Vagyis csak most szorultatok meg vagy ez sajnos rendszeresen így szokott lenni?
Próbáld megkeresni az okokat.
Elózó válaszoló vagyok.
Hát köszönöm a rosszindulatú lepontozást.
Most az a baj, hogy be tudom osztani a pénzt?
Vagy mi alapján megy a lepontozás?
Szerintem normális, hasznos választ írtam és a kérdésre válaszoltam. Kinek fáj az, hogy maradt pénzem?
Döbbenet, hogy már azt is le kell húzni, aki normálisan él.
köszönöm a válaszokat
direkt nem pontozgattam
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!