Ha jól neveltem fel a kiskutyámat, akkor jó anya leszek?
Bocsánat ha kicsit buta a kérdés, de azon gondolkodtam, hogy aki végig tud éjszakázni a babakutyával, majd végigalvásra, engedelmességre, szobatisztaságra, jóságra stb sikeresen felneveli, abból valószínűleg jó anya/apa lesz, nem?
Tudom hogy egy baba és egy kiskutya teljesen más kategória, de szerintetek van összefüggés a kettő között? Ha felneveltem egy kiskutyát, vajon készenállok egy babára is?
Talán abban függ össze, hogy valakiért már képes voltál felelősséget vállalni, akkor az jó jel. Plusz van benned szeretet egy másik élőlény iránt. Ezek pozitív dolgok.
De nekem volt 2 kutyám, 4 macskám a gyermekem előtt, és bevallom egyik sem tudod olyat művelni mint a pöttöm kis lányom. :)
Tehát tényleg tök más!
Amennyiben a gyereknevelés neked abból áll, hogy eteted és pisilteted, akkor igen...
Nem látok összefüggést és amíg a gyereket kutyához hasonlítod, szerintem még várj vele!
Szerintem nem lehet ebből kiindulni.
Sőt szerintem nem lehet kategorizálni, hogy jó anya, meg nem jó anya. Ha az adott gyerekből a legjobbat tudod kihozni úgy, hogy felnőttként úgy gondol majd vissza, hogy szép gyerekkora volt, akkor jó anya voltál. Lehet, hogy ugyanazzal a neveléssel egy másik gyereknél már csődöt mondanál. A lényeg, hogy a saját gyerekednél megtaláld a legjobbat és ez nem valószínű, hogy minden gyerekednél működni fog.
1-es köszi, 2-es neked meg végig kéne olvasnod amit írtam. De amúgy látszik hogy nem volt még kiskutyád, nekik sem annyi kell hogy meg legyenek etetve meg meg legyenek pisiltetve.
Szerintem is inkább a felelősségről van szó. Meg a kötelességtudatról.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!