Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Anyukák, min.2 gyerekkel, ti...

Anyukák, min.2 gyerekkel, ti mikor főztök, miket, és milyen mennyiségben?

Figyelt kérdés
Úgy érzem, állandóan főzni kell, már megőrülök tőle. Rendelni nem szeretnék, spéci diétát tartunk, és nincs, ami ennek teljesen megfelelne, csak a gond lenne vele. Olyan tippeket, tanácsokat várnék, hogy napközben mikor, hogyan tudtok főzni? A kicsi 1 éves, imádja tekergetni a sütőgombokat, őskáosz, ha ő beindul. Több napra főztök és melegítitek? Megeszik a gyerekek a másnapos kaját? Figyeltek arra, hogy milyen gyakran főzelék, sült hús, tejtermék az asztalon?
2014. okt. 15. 15:06
 1/4 anonim ***** válasza:
76%

Nem diétázunk. de nem főzök mindennap. Amikor főzök, egyszerre nagyobb adagot, a fölösleget lefagyasztom. Ha nincs időm főzni, akkor csak előveszem, ha kell feljavítom és minden nap van főtt kaja. Kelt tészta, piskóta-féle is mindig van a fagyasztóban. Reggel általában bukta vagy muffin a reggeli.

De ha csak kevés a maradék, azt is lefagyasztom. Amikor összejön 4-5 fajta, akkor a gyerekek választhatnak. Nagyon élvezik.

2014. okt. 15. 15:16
 2/4 anonim ***** válasza:
Előre megtervezem kb. egy-másfél hétre, hogy mit fogok főzni és egyszerre bevásárolok hozzá. Régen a kenyeret, zsemlét is én sütöttem, de ez mára már esélytelenné vált, úgyhogy kenyérből is veszünk 5-6 kg-t és azt is lefagyasztjuk. Általában nem pepecselős dolgokat szoktam csinálni. Gyorsan elkészíthető főzelék minden héten 1x, vagy 2x van. Vettem zöldségaprítót, amivel a krumplitól kezdve a paradicsomig mindent 1 perc alatt össze lehet aprítani, így a salátákat is max 5 p alatt megcsinálom. 2 napra szoktam főzni, 3 napon már nem szívesen esszük ugyanazt az ételt.
2014. okt. 15. 15:24
 3/4 anonim ***** válasza:

Hétfőn a szombati, kedden a vasárnapi maradékot esszük, direkt így főzök, így szerdán főzök először.

Rossz alvó vagyok, korán kelek, mire a család felébred pl. szombaton, már megjártam a piacot, megy a mosás és fő az ebéd.

Hét közben is kora reggel főzök, 9-re mindennel kész vagyok otthon.

2014. okt. 15. 15:34
 4/4 anonim ***** válasza:

Általában két napra főzök. Hétfőn vasárnapi ebéd van, kedden és csütörtökön szoktam főzni. Reggel 6 körül kelek, odarakom gyorsan az ebédet, aztán lehet őskáosz. Nem szeretek főzni, ha mellettem rohangálnak.

A heti menüt általában megtervezem előre. Szombat reggel 7-kor megyek a piacra, a nagyobbik akkor ébredezik, amikor hazajövök. Tejtermék minden nap van, tejet isznak reggel, joghurtoznak uzsonnára általában. Főzelék is van hetente 2 nap, vagy valami zöldséges rakott étel, wok tészta sok zöldséggel. A másnapos ételt simán megeszik, 2 napost már nem szoktam a gyerekeknek adni.

2014. okt. 15. 15:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!