Hogyan szoktathatnám le a babámat arról, hogy mindent
bevegyen a szájába? A ti gyerekeitek mikor szoktak le
erről?
Figyelt kérdés
14 hónaposom mindent, de mindent a szájába vesz amit talál, eszi a homokot, kavicsot, papírfecnit, morzsákat, bármit amit a földön talál akár kint, akár bent... kínosan ügyelek a tisztaságra itthon, de valahogy mindig talál valami harapnivalót, még a szőnyeg szöszeit is képes megenni, egy perc nyugtom nincs tőle, állandóan a száját lesem.
Hogyan tudnék ezen változtatni? Vagy mikor fogja ezt kinőni?
2014. okt. 9. 08:16
1/8 anonim válasza:
Sehogy, természetes életjelenség, a korral jár. Majd kinövi. Te meg azért vagy vele, hogy figyelj rá, ami nem ehető, abból sokat ne egyen :)
2014. okt. 9. 08:45
2/8 anonim válasza:
Tiszta anyja!Mindent a szájába vesz:)
2014. okt. 9. 09:10
3/8 anonim válasza:
Néha még az én 2 évesem is ezt csinálja, de most már szerencsére ritkábban.
2014. okt. 9. 09:22
4/8 Julie S válasza:
Leszoktatni szerintem nem tudod. Egyeves lanykam mar rajott, hogy szeretem kiszedni a szajabol a nem odavalo dolgokat, ezert sokszor mar magatol mutogatja es tatja ki, hogy vegyem ki a papirdarabkat, muanyagot, kavicsot, egyebet. Es nevet is rajta utana. :) En mar kevesbe, de ez van. Pedig nagyon figyelek ra, megis neha kicselez.
2014. okt. 9. 21:01
5/8 A kérdező kommentje:
Tudom, hogy életkori sajátosság, de emiatt egyszerűen öt másodpercre nem lehet másra figyelni, sem itthon, sem a játszótéren. Kint minden ilyenkorú gyerek csatangol már, az anyuka meg méterekkel odébbról tartja szemmel, én meg mint egy pincsikutya, a babám fenekében vagyok állandóan, mert figyelnem kell, hogy mikor akar a szájába tömni megint egy marék homokot, vagy egy termetes kavicsot...
2014. okt. 10. 08:09
6/8 anonim válasza:
Cumizik? Mert ha igen, akkor az legyen nála játszótéren, vagy ha te adsz a kezébe valami rághatót, nem elégszik meg vele?
2014. okt. 10. 08:49
7/8 anonim válasza:
Nálunk is a cumi volt a megoldás ennyi idősen, be a szájba és akkor nem foglalkozik mással. Két éves kora előtt pedig 1 hét alatt simán leszoktattam róla.
2014. okt. 10. 13:15
8/8 A kérdező kommentje:
Van cumija, és próbálkoztam is már azzal, hogy a szájábarakom ha veszélyhelyzet van (homokozó, kavicsos út stb), de pár nap alatt kifejlesztett erre is egy tökéletes technikát: úgy csinál, mintha közelről vizslatná az adott dolgot, aztán egyszer csak kilöki a nyelvével a cumit, és már tömi is a szájába a földet, követ, akármit.
Azt hiszem akkor az idő fogja megoldani ezt a dolgot, remélem hamarosan leszokik róla. Köszönöm a válaszaitokat.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!