Milyen HAVI koltsegekkel jar egy ujszulott?
Kerlek titket, hogy ne irjatok semmi extrat, csak az alap dolgokat es abbol se a legdragabbat.Tehat olyan atlagra lennek kivancsi. Gondolok itt pelenkazasra es ahhoz szukseges dolgokra, esetleges betegseg eseten gyogyszerek, baba apolas stb......johet a tapszer is, de pozitivan gondolkdva anyatejes taplalassal szamolok.Johetnek tippek is, hogy min lehet a gyermek szuksegleteit nem korlatozva.....lefaragni? Olyanok irjanak akik gyakorlo szulok es nem reg,vagy eppen most babaznak. Szeretnek ralatast kapni a havi koltsegekre. Szoval ne darabszamban, vagy heti leosztasban legyszives!Elore is halas koszonet!
"egy egyedulallo(hagyott)kismama"
Pelusozás nálunk 15 ezer kb egy hónapra, pelust kuponokkal veszem mindig, törlőkendőt dm-est, sudocrem rettentő sokáig kitart, 8 hónapos a babám és még van benne, közepes méretű csomag. Fürdetőből elég jó a gyógyszertári, csak gyorsan fogy. Ápolószerekre, vitaminra, oltásra érdemes 2-3 ezret számolni az első fél évre havonta. Ruházkodást pici korban prímán meg lehet oldani turiból, gyönyörű, olcsó cuccok vannak. Ruhára érdemes szerintem havi 4-5 ezret minimum szánni az elején.
Összességében nekünk kb 25 ezer volt havonta az extra kiadásokon kívül a baba.
Játékot mi is alig vettünk, talán egy csörgőt meg 2 rágókát, mert mindenkitől "semmiresejó" plüssöket kaptunk. Mi lányunk imádja a palackot, telefont, órát, befőttes tetőt, kanalat, fogkefét, számítógép egeret, kábeleket, szalagokat, kütyüket, kulcsot.
Ha kérdezik a babalátogatók, rokonok, hogy mit vigyenek kérj hasznos játékokat: puha csörgőt, sípoló gumi figurát, csörgő labdát, zörgős vagy műanyag bébikönyvet, egymásra rakható poharakat, gumikacsát, zenélő dolgokat.
Én nagyon akartam szoptatni ennek érdekében bevetettem mindent (szoptatós tea, görögszéna kapszula, homeós bogyó, stb.) ez az első hónapban 5E-be került aztán el is apadt a tejem bármit tettem. Az első hónaptól tápszer kiegészítést kapott végül pedig csak azt kapta. Amíg csak kiegészítésnek kapta addig 2 doboz fogyott el egy hónap alatt összesen 4E forintért (receptre kíratva). A második hónaptól havi 10E ft ment el erre. Beteg ugyan nem volt, de hasfájós igen erre 6E ftment el egy hónapra. Popsitörlőből heti egy csomag fogyott mi rossmannos babydream-eset használtunk, akciósan szoktuk venni a 4 csomagos pakkot 1200ért az pontosan egy havi adag. Pelenkából szintén rossmannos saját márkás babydreameset használtunk az havi 5E ft volt. Popsikenőcsnek sheavajat használtunk, a 100 ml-s tégely elég volt az első fél évre az 1200 ft volt.
Ruhákat kaptunk még a terhesség alatt és elég sokat turkáltam filléres áron, plusz az overált, hálózsákot vateráztam. Szóval átlag havi 18-20 E ment el az első fél évben a babára.
ruhákat én is turkáltam + vettünk egy rakattal később (mi nem kaptunk semkitől semmit). Nekünk eddig havonta kellett venni, ez kb 30.000 (falun lakunk, mikor bejártam Pestre turkálóban 5-8000-ért megvettem a havi ruhaadagot)
egészség: infacolból 1 hónapban 5 fogy, eddig 1 cebion + nekem a táplálékkiegészítők (femibion, vas, Ca, c vit) 15.000 átlagban + a nem kötelező oltások (gennyes agyhártya gyulladás, Rota)
Pelenkázás, babaápolás: érzékeny a baba bőre, csak pár típusú terméket tudunk használni (fehér pampers, bio törlőkendő - jó, ha nem futná rá, akkor lemosnám vízzel a fenekét és ennyi - ez átlagban 10.000)
tejkiütésre kapott krémet, ez 3000 volt, koszmóra sampont 4000 ft körül ez 2 hónapja van meg, még kb ueddig jó lesz. tehát átlag cca 2000 ft havonta
Én: valszeg fehéjre allergiás a baba, ezért - mivel szopik - spec diétán vagyok. Rendelem a kaját, ez egy hónapra 25.000 + a rizstej a kávémba.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!