Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » 22 évesen öregnek érzem magam...

22 évesen öregnek érzem magam anyának. Mit tehetnék?

Figyelt kérdés

Mindig fiatal anyuka akartam lenni , de a párom 4 évet akar várni a babára. Akkor leszek 22 éves , öregnek érzem magam ha erre gondolok. Hogy tudnám elhessegetni ezt a gondolatot?

Semmilyen kioktatós negatív válasz nem érdekel.

Köszönöm

2014. szept. 30. 20:23
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
70%
Tehát most 18 vagy. Miből gondolod, hogy bármit is tudsz, ami az anyaszerephez kell? Mert a szexen kívül több mindenről is szól a gyerekcsinálás... ! Azon kívül, hogy meg tudnád szülni, szerintem itt húzhatunk is egy vonalat. Sem szellemi szinten nem tudsz neki adni semmit majdnem nulla élettapasztalattal, sem anyagilag nem tudod biztosítani, amire szüksége van (és most hagyjuk, hogy apuci eltart, meg a nagyszülők, meg az állam, mert nem így gondolkodik egy felelős felnőtt). Semmi nem szól amellett hogy 18 évesen valaki tudatosan anya legyen. A következő négy évet használd arra, hogy tudatosítod, hogy a baba nem csak illatos, gügyög és cuki, de nagyon súlyos felelősség, egy ember élete, és igen komoly lemondásokkal is jár, ha felelősen és normálisan akarod csinálni!
2014. szept. 30. 21:13
 12/17 anonim ***** válasza:
46%
38 évesen szültem az elsőt. Na Én már tényleg nem túl fiatalon tettem. Ráérsz még.
2014. szept. 30. 21:15
 13/17 anonim ***** válasza:
67%
Én 22 voltam,amikor a fiam született.Most 25 vagyok és még így is én vagyok a bölcsis csoportban a legfiatalabb anyuka.22 évesen egyáltalán nem leszel még öreg,sőt ha vársz akár 1-2 évet,lehet,hogy benő a fejed lágya és belátod,hogy butaság lett volna ennyire fiatalon gyereket vállalni és akár még a 22 éves kort is korainak fogod érezni.Tudom,hogy most azt hiszed,hogy valóban ezt akarod és képes lennél jól nevelni a gyerekedet,de hidd el sokkal-sokkal nehezebb egy kisgyerekkel,mint ahogy azt most elképzeled.Én azt javaslom,hogy mindenképp várjatok még a családalapítással,mert szinte biztos,hogy később megbánnád!
2014. szept. 30. 21:29
 14/17 anonim ***** válasza:
58%

Kezeltesd magad!

(amúgy meg kamu!)

2014. szept. 30. 22:45
 15/17 anonim ***** válasza:
Én 28 leszek és még nincs gyerekem (szülnék, ha adottak lennének a körülmények hozzá). Akkor én mi vagyok, vén? :D Szerintem 18 évesen és ilyen hozzáállással (bocsi) 22 évesen is korai.
2014. szept. 30. 23:38
 16/17 anonim ***** válasza:
25%
Uhh, nagyon gyerek vagy még, kérdező. Igaza van a párodnak, várnotok kell még. 18 éves vagy, gondolom, épp csak egy érettségid van, vagy csak lesz, nem tudom. Mégis mit tudnál annak a gyereknek tanítani te, aki még nem is élt, nem tapasztalt semmit. Nem volt még munkád, nem tudod, milyen együtt lakni, dolgozni másokkal, időre munkát végezni, kötelességet teljesíteni, pénzt keresni, majd azt a pénzt beosztani lakbérre, hitelre, ételre. Neked még anyu/apu adja a pénzt Avonra, fagyira, mozira, mégis miből tartanád el? Nem biztos, h a mostani pároddal együtt is maradtok, gondolom, ő is fiatal még, tapasztalni akar, élni. Tedd te is ezt, legyen annak a babának két érett, tanult, felelősségteljes szülője, akik talpraesett felnőttet nevelnek majd belőle.
2014. okt. 1. 09:38
 17/17 anonim ***** válasza:
68%
Én is így érzek, mint te kérdező. Nemsokára leszek 19, és a párom hallani sem akar a babáról. Nyilván érthető, mert még csak 20 éves lesz, de akkor is rossz. Ha gondolod írj nekem privit ha szeretnél beszélgetni.
2014. okt. 1. 14:37
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!