Szülés után a hasfalam nagyon laza, kidudorodik lent, nem csak a szokásos, ami nem húzodott még vissza. Kihez forduljak ezzel?
Egy éve.
Rendszeresen tornázom, igyekszem betartani, amiket a neten találtam a hasizom erősítéséről szülés után (milyen gyakorlatokat szabad és nem szabad), de nemigen javul a helyzet. Igaz, az első 6 hónapban annyira küzdöttem a tejért, hogy nem tornáztam, csak azóta. De nem hiszem, hogy fejlődne a hasam.
Pedig 1 év körül már vissza szokott állni. Gondolom akkor a terhesség előtti túlsúly is az oka. Ha ilyen alkat vagy, akkor valamennyire ilyen is marad. Létezik hasplasztika, de én hagynám a francba.
Még csak fél éve szültem, nekem is meglátszik, nem szép, de én maradtam a magas derekú bugyiknál a terhesség után is és szépen összefogja a hasam.
Nem annyira a plusz bőr, laza poci zavar, sokkal inkább az, hogy nem egyenletes, alul előreesik egy kemény dudor, mint ha szatyorban lenne egy kisebb zöld alma. Megszoknám a laza hasat, hisz sosem volt lapos, kemény, ha nem érezném úgy, hogy ez valahogy nem normális. Neked egyenletes a hasad? Mármint egyenletesen maradt meg mindenhol rajta a bőr?
Nem tudod, milyen orvos foglalkozik szülés után a hasfallal, ha foglalkozik egyáltalán valaki?
Nem, nekem kicsit ilyen kötényhasam lett, azzal tudom leírni a legjobban.
Letolódott alulra a zsírszövet még terhesen és ott is maradt+a bőr is. Szülés óta rengeteget fogytam (20kg), de ez az átalakult has ez jellegében ilyen maradt akkor is, nem oldotta meg a fogyás.
Ha nem érzed normálisnak, vagy elfogadhatónak, akkor kérj tanácsot a háziorvosodtól és ő el tudja mondani, hova fordulj tovább.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!