Ez csak nekem ellentmondás?
Párhuzamosan olvasok rengeteg "milyen terhesvitamint szedjek" kérdést, témát, illetve azt, hogy 1-2 éves gyerekeknek napi rendszerességgel cukorral és adalékanyagokkal dúsan megrakott ételeket adnak szülők.
Tejszelet, felvágottak, bolti gyümölcsös joghurtok, bolti desszertek.
Kétlem, hogy ne lenne átfedés a két csoport között (tisztelet a kivételnek, aki nem tartozik ide). Mi értelme terhesvitamint szedni, ha 1-2 évvel később az élelmiszeripar legalacsonyabb minőségű termékeit kapják ugyanezek a gyerekek? Hangsúlyozom, arról beszélek, aki napi rendszerességgel adja ezeket.
A terhesvitamint azért szedtem, hogy az ÉN vitaminkészletem IS feltöltve legyen.
1 éves babám pont azokoat eszi, mint amiket felsoroltál.
szerintem már ott nem stimmel a teóriád, hogy a terhesvitamint a fejlődési rendellenességek elkerüléséért szedik a kismamák kezdetben, a terhesség végén meg saját maguk miatt, hisz a baba elveszi ami kell, csak anyukának nem marad.
ezek a cukros vackok meg teljesen más kihatással vannak a babára. hozzáteszem, hogy mértékkel ezektől sem lesz semmi baja, de ha mértéktelenséget nézzük, akkor is inkább cukorbeteg lesz vagy elhízott vagy éppen alultáplált a rossz ízlés kialakítása miatt.
de azért azt gondolom, hogy aki tesz a gyereke egészségére és tömi cukros vackokkal, csak hogy befogja a száját, az már terhesen is tett a gyereke egészségére.
Ebben nincs ellentmondás, csak tudnod kéne, hogy mire is való a terhesvitamin. Nem vitaminnal tömjük a magzatot, hanem ezzel kiküszöbölhető a magzat fejlődési rendellenessége (idegcsőzáródás pl.). Az anya szervezetét támogatja leginkább a vitamin, mert hogy abból nyeri a magzat a tápanyagokat.
Az én fiam is kap ritkán tejszeletet, felvágottat napi szinten (leginkább sonkát), bolti gyümölcsjoghurtot-pudingot naponta, hisz nem ördögtől való termékek.
Szia!
Huhh lehet,hogy hülyeséget írok és akkor mindenkitől elnézést kérek,de a terhesvitamin "nem"a babának kell,úgy értem azt azért kell szedni,hogy amit a baba elvon a kismamától azt a kismama tudja pótolni. Tehát a t-vitamint a mama önmagáért szedi mert a baba elveszi azt ami "kell" neki az anyukától!
Egyébként én nem szedek terhes vitamint! 26.hétben járunk:)
A kisbabám ha megszületik és elkezdődik a hozzátáplálás és a rendszeres étkezések biztos,hogy ugyanazt fogja enni ami mi a párommal,családdal:) Természetesen ha én csípős csirkét eszek akkor neki csirkét adok nem csípősen:) És sorolhatnám!
A lényegre visszatérve tulajdonképpen én most eszek szalámit,csokit,pudingot-ezáltal a babám is ugyanazt eszi,a "pocakomban" Akkor ez most bűn?! És mint írtam még terhes vitamint se szedek.. Akkor rossz anya leszek? Vagy már vagyok?! Én nem itthon fejem le a tehenet,és nem itthon vágom a csirkét,és nem magam sütöm a kenyeret :O
Nem tudom mi lesz így velem/velünk:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!