Van valaki, akinek 2-3 éves gyereke adhd / hiperaktívnak tűnő tüneteket mutatott, de ezek idővel javultak?
Az az igazság, hogy a kislányomra ráillik minden, amit a neten találok és korai tünete lehet a hiperaktivitásnak, de bizonytalan vagyok, hogy ezek lehetnek e életkori sajátosságok is és majd idővel változik, kinövi.
Tudom, hogy adhd/hiperaktivitás diagnosztizálás nincsen iskolás kor előtt, nem is ez lenne a kérdésem, hanem az, hogy van e olyan, akinek ilyen gyereke volt mint az enyém és mi lett a vége. Adhd vagy nem adhd.
amik jellemzőek rá:
Állandóan izeg mozog,fészkelődik, babrál.
Úgy alszik el hogy szinte mozgásban van és a plüss kutyája gomb orrát morzsolgatja.
Kb. 1 éves koráig csak úgy tudtam elaltatni, ha lefogtam, mert nem bírt megállni a mozgásból. Ez mára már csak a kutya babrálása.
Egész nap rohangál, ugrál. A játszó térig is futva jön.
Nagyon korán elkezdett beszélni, egész nap be nem áll a szája.
Akármit kérek tőle, a válasza NEM. Semmiben nem fogad szót.
Szinte semennyit sincs el egyedül.
Olvasni szeret, de csak ha leülök vele.
Az etetőszékben vagy nem marad meg, inkább bem eszik, mert egy falat után ki akar szállni. Ha mégis benne marad, akko játék kell neki, vagy a kezével dobol, lábával rúgkapál.
Ezek normális dolgok és a legtöbb 2 éves ilyen, vagy készüljünk, hogy később hiperaktiv lesz?
Kedves Kérdező! Egy 2 éves gyermeknek még nem elég fejlett az idegrendszere, ne várj tőle többet mint amennyit nyújtani tud, nem kis felnőtt.... Az ADHD pedig nem itt kezdődik, ez a jelen leirtak szerint inkább elevenség, mozgékonyság, esetleg a sok nemleges válasz dackor... Akkor kezdj el aggódni ha közösségben (bölcsi, ovi) panaszkodnak majd a magatartására, viselkedésére.
Üdv
Egy 7éves ADHS-s kisfiú anyukája
Köszönöm a válaszokat.
Kedves utolós, szabad megkérdeznem kihez vitted és hova?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!