Amíg itthon leszek a babánkkal, addig semmilyen hitelt nem vehetek fel?
Figyelt kérdés
A párom nem jöhet számításba, ő nevén már van és levették a bejelentését 4 órára. El szeretnénk költözni és egy "kissebb" összegre lenne csak szükség. De most, majd 2 évig nem tudunk felvenni hitelt, amíg én itthon leszek? Ezt hallottam, hogy a gyed-re nem adnak, de ez biztosabb jövedelem, mint a munkabér, főleg manapság. Nem tudom elfogadni a helyzetet. Tudtok valami megoldást? Kb. 1 év múlva szeretnénk költözni.2010. jan. 17. 14:24
1/7 anonim válasza:
Hát, nem hiszem, hogy adnak. Mi próbáltunk egy egyszerű áruhitelt ( nem nagy összeg: 160 ezer ) és nem adták meg a gyedemre, hiába mutattam a határozatlan idejű szerződésemet is. :(
2/7 anonim válasza:
Egyedül folyószámlahitelt adnak, otp-nél nekem 1x szorzóval adtak, azaz 96 e Ft-ot, de azt hiszem 170 e Ft-ig lehet felvenni. A kamat, egyéb költség havonta cca. 3 e ft-nagyon nagy kamat.
3/7 anonim válasza:
Akkor kaphatsz, ha a munkáltató utalja a gyededet "munkabér" címszóval és nem kell igazolás tőlük. Én a múltkor kaptam áruhitelt, nem kétrek munkáltatóit, csak a számlakivonatomat, azon meg a gyed átutalása munkabér néven történik, mivel a munkáltató utalja. Ezért nem is kérdeztek semmit. Simán megkaptam. Lakásnál nem tudom, hogy megadják-e, nekünk anno a másik gyerekkel azt is megadták. Csak lapítottunk, hogy a munkabér az igazából gyed. :)
4/7 anonim válasza:
Mi most vettük a házunkat (gyeden vagyok) és igaz én kezes voltam a férjemnek. Lehet így hülyeség, de megkaptuk, lehet csak mert kezes voltam. Szerintem meg kell próbálni több helyen is, valami megoldás úgyis van rá.
5/7 bucibabuci válasza:
Kedves utolsó!
megkérdezhetem melyik bank volt?
6/7 anonim válasza:
Valóban ha a munkáltatód utalja a Gyed-et akkor senki sem látja, hogy az nem munkabér. De végig kell kérdezni a bankokat, hogy kérnek-e munkáltatóit. Általában akkor nem szoktak, ha hozzájuk érkezik a jövedelem. Valóban, ahogy egy előző válaszoló írta a folyószámlahitelt (OTP) biztos felveheted, akár a Gyed 3x-osát is...
7/7 anonim válasza:
Nekem a munkáltató utalja a gyedemet és beírják, hogy GYED, így látszik.
Mi is körbeérdeklődtünk több banknál, hiába viszed a határozatlan idejű szerződésedet, a gyed-re nem adnak, hiszen abból nem lehet levonatni, ha nem fizetsz :( Nekünk több helyen is azt mondták, hogy ebből kifolyólag kezes sem lehetek, sem adóstárs se semmi. Én is kíváncsi lennék az egyik válaszoló, hogyan és melyik banknál lehetett kezes.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!