A kifejezetten csúnya babákat valóban szépnek látják az anyák?
pl. sokan még az üzenőfalaikat is telerakják nem túl előnyős babás fotókkal.
Mi ennek az oka?
"Mondjuk ezt én sem értem miért látja mindenki szépnek a kis babákat!
Szerintem nagyon csúnyák! És semmi értelmük nincs addig amíg fel nem nőnek ,nem tudnak beszélni és járni!
Csak gügyögnek, sírnak... Már bocsánat ,hogy ezt írom de undorító! :S"
Kedves 001!
Mindenki magából indul ki, főleg h te is voltál ilyen "undorító"! Sőt, ahogy olvasom most is az vagy, agyilag meg egy darab vatta szintjét SEM ütöd meg...
nem leszek álszent: láttam már csúnyácska babát. csak mahamnak sem vallottam be, mert pont az benne a szép:
egy vadonatúj emberi élet. és máris nem csúnya
Én már annyit gondolkodtam ezen, hogy vajon a kisfiam szép, vagy csak én szépnek látom. Szerintem gyönyörű gyerek, ha nem az, akkor is így látom. Nyilván az ismerősök akár szép, akár nem azt mondják, hogy az, hogy ne bántsanak. Felteszek egy képet, szerintetek ő szép? 2 hónapos és nekem a világ legszebb gyereke.
Minden anya szépnek látja a saját gyerekét.Működik a "rózsaszín szemüveg".
De azt nem szabad elfelejteni, hogy a pici babák állandóan változnak, és a mások számára "ronda" újszülöttekből egy-két év múlva gyönyörű kisgyerekek lehetnek.
(pl. nemrég visszanéztem a lányom képeit, és most jövök rá, hogy hat hónapos korában szegényke olyan kis duci. kopasz gnóm volt, hogy nem is értem, miért voltam annyira elhullva tőle.:-D Meseszépnek láttam. Mára viszont már egy nagy szemű, hosszú szempillájú, arányos termetű hajasbaba lett. Nem is hasonlít a régi önmagához.. :-)
Az anya úgy van genetikailag beprogramozva, hogy a tulajdon utódját gyönyörűnek, imádni valónak, a legszebb, legértékesebb lénynek lássa - ez szükséges ahhoz, hogy áldozatok árán, fáradságot nem kímélve gondoskodjon róla, ergo ne haljon ki a faj.
A konvencionális "szépség" fogalom adott közösség aktuális ideálját tekinti "szépnek", és ettől teljesen eltérő dolog, a szociálpszichológia hatókörébe tartozó jelenség. Összekeveritek a fogalmakat, és azon vitatkoztok :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!