Külföldre készülő/vágyó anyukák, hol tartotok a megvalósításban?
Mekkora a gyerkőc? Milyen munkát kerestek? Miért mennétek? (oké,pénz miatt de hitel,vagy jövő alapozás céljából) Hova? Milyen nyelvtudásotok van? Együtt a férjetekkel, vagy elöször csak a férj aztán késöbb ti is..
Minden érdekel ezzel kapcsolatban.
ÉS milyen munkát vállalt a férjed? itthon mit dolgozott?
Nálunk egyikünk sem tud egy szót sem németül, angolul társalgásin tudunk. Férjemnek itthon viszonylag biztos munkahelye van, de meleltte másodállásban kénytelen dolgozni, és így is azt érjük el vele, hogy kb nullán vagyunk hó végén, de 10.000 ft-ot sem tudunk félretenni. Gyerkőc 21 hónapos lesz. Én nagyon szeretnék menni, ő már kevésbé, de itthon egyszerűen nem látok kiutat..
úgy 1hónapja van tervben norvégia. kiment egy barátunk és nagyon bejött neki az élet,pedig semmi tudása nem volt a nyelven kívül (ami amúgy angol,még csak nem is norvég). kint van már egy éve. elmesélte mi a helyzet odakint,h. már most tudna melót a férjemnek egy biztonsági őr cégnél,de ha épp nem oda akar menni sembaj,mert nagyon érti a kétkezi szakmákat (vill.szerelés,burkolás,festés,kőműves munkák stb.) és ezekre mind van kereslet. a lányunk 16 hónapos, kistesó decemberben érkezik.
ami kell,az egy kis nyelvtudás frissítés és vagy 300E ft,de akkor csak apa megy ki 3 hónapra,aztán mi is,vagy 1M és akkor mind ki tudunk menni egyszerre. persze a cél az utóbbi. viszont itthon épp most veszünk házat. szóval nem lesz egyszerű összegyűjteni a pénzt.
"Külföldre készülő/vágyó anyukák, hol tartotok a megvalósításban?"
Kint vagyok.
"Mekkora a gyerkőc?"
Iskolások.
"Miért mennétek? (oké,pénz miatt"
Nem, nem a pénz miatt, mert nekem otthon is normális keresetem volt. Elegem lett az otthoni helyzetből, iskolarendszerből, munkaleterhelésből.
"Együtt a férjetekkel, vagy elöször csak a férj aztán késöbb ti is.."
Egyedül a gyerekekkel, mert már elváltam.
Első vagyok. Mi is épp így voltunk,mindketten dolgoztunk ,biztos helye van mindkettőnknek,mégsem haladtunk egyről a kettőre,pedig nem élünk nagy lábon,sosincs félre tett pénzünk,hó elején fizetjük a csekkeket,aztán számolunk mennyi marad,mennyit kell beosztani,hogy lecseréljünk két ablakot,gyűjtöttünk rá 5 hónapig,na mindegy szóval lassan haladunk és ha váratlan kiadás jönne nincs miből fedezni.
A férjem asztalos, Szerencsére nagyon keresett szakma külföldön nyelvtudás hiányában viszont nem lehet elhelyezkedni...ezért ment ilyen lassan kellett egy jó pár hónap hogy az alapokat megtanulja és így sikerült a szakmájában kint elhelyezkednie. Én is szeretnék később menni a gyerekekkel csak félek egy kicsit,de majd kialakul..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!