Végül is milyen eredetű a Zétény férfinév?
Figyelt kérdés
Itt fedeztem fel ezt a nagyon szép nevet. Nagyon tetszik(99 %,hogy a fiamat így fogják hívni) és utánanéztem, hogy a jelentése vő és régi magyar névnek számít. De valamelyik nap ugrott be, hogy szerbül a zet szó jelentése is vő. Ezek szerint csak van valamilyen szláv eredete is a névnek. Kíváncsi vagyok a véleményetekre.2008. aug. 6. 22:40
1/10 anonim válasza:
Szia! Sajnos nem tudom a név eredetét, de a név valóban nem túl gyakori. Fontos a vezetéknév. Ha passzol hozzá, akkor klassz! Gratula a babához. Nekem egy kislányom van:)
3/10 anonim válasza:
Szia! Az én fiam is Zétény lesz (lehet, hogy engem olvastál itt, mert már kérdeztem a névről véleményeket kiváncsiságból), de azt tudni kell, hogy az ő korosztályában már nem is lesz annyira ritka név. Viszont gyönyörűűű... :-) A te Zétényed mikorra várható? Jó babázást!
4/10 A kérdező kommentje:
Hát köszönöm a válaszokat.Egyenlőre csak én gondolom, hogy a babó fiú, az otthoniak - férjem és a kislányom - lánypártiak. Még nagyon picike, kb 9 hetis.
2008. aug. 7. 16:47
6/10 anonim válasza:
Ősi magyar név és tévesen azonosítják a peremvidékeken élő szolga (szláv) népnyelv vő jelentésű szavával. A Zétény nem kicsinyítő képzős alak, csupán összemosták más, hasonló hangzású szavakkal.
7/10 anonim válasza:
Annyira ostobák vagytok magyarkodó nyomorékok, azt sem tudjátok milyen nevet adtok a kölkötöknek.
A Zétény szláv eredetű!
Vagy te láttál hallottál valaha magyar embert így szólni?
Vittem ebédet a zétényemnek!
Isten barmai! Ha a fosról azt mondanák nektek hogy ősi magyar eledel,merőkanálszámra zabálnátok! :)
8/10 anonim válasza:
"Ősi magyar név és tévesen azonosítják a peremvidékeken élő szolga (szláv) népnyelv vő jelentésű szavával. A Zétény nem kicsinyítő képzős alak, csupán összemosták más, hasonló hangzású szavakkal."
Aztán fejtsd már ki okostojás mitől szolga neked a szláv?
Nagyanyádat tán még gangbangelték is, ugye...
9/10 anonim válasza:
A Zete[1] régi magyar személynév, lehet, hogy szláv eredetű és a jelentése: vő.[2]
ettől még magyar név
10/10 anonim válasza:
Szerintem meg TELJESEN mindegy milyen eredetü a nev,a lenyeg a szüleinek tetszen(azert olyan legyen ami miatt kesöbb ö sem fog szegyenkezni)ha ez meg van semmi baj.Az en unoka öcsem is Zeteny az unokahugom meg Döniz es magyarok vagyunk.Nem Romaniaban meg nem a környezö orszagokban elunk es mindkettö nagyon egyedi nev.Unokaöcsem neve(ket keresztneve van) Zeteny Benedek szerintem nagyon szep.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!