Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Képtelen vagyok elfogadni,...

Képtelen vagyok elfogadni, hogy eltűnt a mellem! Mit tegyek?

Figyelt kérdés

Két gyermekem van, imádom őket, és azon voltam, hogy amíg csak lehet, anyatejet adjak nekik. Terhesség előtt is kicsi melleim voltak (75A), de most, egy évvel a kisebbik születése után, már csak azért hordok melltartót, hogy valami látsszon. Szó szerint eltűntek, csak két fonnyadt, ráncos, horpadt bőrdarabka van a helyükön. Undorítóan néz ki, sírva fakadok, ha tükörbe nézek, a férjem előtt szégyellem magam, és nem bírok strandra menni, sőt... még tüdőszűrőre sem, mert úgy érzem, elsüllyedek szégyenemben.

Volt olyan, hogy EKG-ra kellett mennem, de amikor levetkőztem, rosszul lettem a szégyentől, és majdnem elájultam. A férjem vigasztal, de nem tudok levetkőzni előtte, pedig előtte a mellem fontos erogén zónám volt. De most, ha belegondolok, hogy két ujjal fel tudná csippenteni, mint valami töpörtyűt vagy mazsolát, rosszul leszek. Utálom magam! :"(

2010. jan. 15. 10:36
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
86%

Tudom, hogy ez nem igazán vigasztal téged, de én meg attól vagyok teljesen ki, hogy úgy nézek ki, mint egy tejcsárda. Terhesség előtt is nagy mellem volt (85D), de most...95F... Bőgni tudnék, amikor fényképeken visszanézem magam, nem vagyok más, mint egy hatalmas mell :((( Én már elhatároztam, hogy ha befejeztük a gyerekprojektet és nem szülök többet, akkor elmegyek kicsinyítettni - az tuti, hogy egészségügyileg is szar már, majd leszakad a hátam...:(

Tudod mit? Menjünk együtt és odaadom a melleim felét. :( :) Bocsi a viccért, már kínomban...

2010. jan. 15. 10:44
 2/13 anonim ***** válasza:
81%

Megértelek, mert hasonló a helyzetem, de én már úgy-ahogy elfogadom a dolgot. A férjem mindig azt mondja, hogy neki ez is tetszik, és inkább kicsi legyen, mint óriási, mert szerinte az csúnya.

Melltartót mindig is azért hordtam, hogy látsszon valami, és az EKG-s ügyed is ismerős, nekem mindig szapora szívműködést mérnek, csodálkoznak, hogy miért izgulok, nyugtatgatnak, közben meg nem merem megmondani, hogy a melleim miatt van... Tüdőszűrőn se vagyok gyakori vendég.

A strand megoldható, vannak nagyon jó szivacsos melltartók, nekem azzal nincs gondom.

Nincs más megoldás: elfogadás. Fejben. A férjed lehet a kulcsfigura, aki sokat tud ebben segíteni.

Azért írtam, hogy tudd: nem vagy ezzel egyedül :-(

2010. jan. 15. 12:22
 3/13 anonim ***** válasza:
11%
Ez van, magadra is gondolnod kellett volna nem csak a gyerekekre... Nem halnak bele ha nem szopnak évekig...
2010. jan. 15. 13:08
 4/13 anonim ***** válasza:
64%

Harmadiknak üzenem:nem vagy normális.Hogy mondhatsz ilyent?Miért jobb lett volna,ha inkább tápszerezi,csak mert félti a melleit?A kisgyereknek igen is jót tesz az anyatej.Tudod,hálát adok az Istennek,hogy tudom még szoptatni a most 16 hónapos babámat,és tudom,hogy nagy szerepe van a tejemnek abban,hogy 16 hónap alatt még egyszer volt náthás,de akkor is csak éppen hogy szerencsére.

Kérdezőnek:Együtt érzek veled,mert nekem szülés előtt 75B-s volt a méretem,szülés után hatalmas lett a mellem,de most olyannyira visszaesett,hogy nagy a 75B-s melltartó.Én is nagyon szégyelltem még a párom előtt is,de ő mondta,hogy neki így tökéletes vagyok,és ha egy nő szült egy gyermeket,és táplálta természetes módon,senki nem várhatja el,hogy mindenhol feszes legyen,mint "lány" korában.Ez a természet rendje,és legyek rá büszke,hogy igaz nem voltak nagyok,de gyermekemet tudom még most is táplálni belőle,és ezzel mennyi mindentől megvédem a csöpp szervezetét.És hogy sokszor ahogy nézzi,ahogyan szopik a drága,és látja,hogy hogyan néz rám utána,látja azt az imádatot,ő is bármit meg tenne azért,hogy egyszer így nézzen rá.És olyan boldog lenne,ha ez nem csak az anya kiváltsága lenne,hanem egyszer ő is átélhetné,hogy milyen az életünk értelmét táplálni a testéből.És tudod,hogy ez nekem mennyi erőt adott?Nagyon sokat.És még csak nem is mondanám magunkat idősnem,mert 21 évesek vagyunk,és büszke vagyok rá,hogy igy gondolkozunk mind ketten,főleg a páromra. :)

Ugyhogy légy büszke,és kitartás.Ne csüggedj.

2010. jan. 15. 13:43
 5/13 anonim ***** válasza:
8%
Lehet hogy nem vagyok normális de lelki beteg sem... Ha ez természetes lenne akkor nem szenvedne tőle sok nő lelke... Magamnak legalább fontos vagyok... Egy boldogtalan anyuka gyereke sem érzi jól magát... Nem attól leszel te jó ember ha 21 évesen évekig szoptatod a gyereked és nem figyelsz a szépségre.... Igenis fontos a szépség!
2010. jan. 15. 13:52
 6/13 anonim ***** válasza:
11%
És ismerek egy csomó gyereket aki hiába szopik, állandóan beteges. A családban is van kisbaba, csak szopott mégis majdnem elvitte az influenza! Nem ettől kell a csodát várni, mert nem csodaszer, csak a legegyszerűbb táplálási mód...
2010. jan. 15. 13:55
 7/13 anonim ***** válasza:
40%
én értem mit mondasz,de a mi családunkban nővérem nem tudott szopizni,tápszert kapott,és állandóan beteg volt,sőt nég most 30 évesen is,meg szegény mindenre allergiás.Van még egy nővérem,meg egy bátyám,mi tudtunk szopizni,és hála Istennek se allergiásak nem vagyunk,se orvos nem szokott minket látni,és én hiszem,hogy sokat jelent a fejlődő immunrendszernek az anyatej
2010. jan. 15. 14:09
 8/13 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a biztató válaszokat. Aki azt írta, hogy miért nem figyeltem magamra is: nem szoptattam évekig, sőt, még egy évig sem sajnos egyiket sem. Honnan tudtam volna, hogy teljesen eltűnik majd a mellem? Én úgy tudtam/láttam, hogy "csak" megereszkedik, és azzal még talán meg is békéltem volna. Na de hogy totál nincs ott más, csak bőrke, áh... Mondjuk ha tudtam volna, akkor is szoptatok, ismervén magamat. Igen, a szépség is fontos, hogyne lenne az? Ha nem érdekelne, nem lennék kiakadva, de visszacsinálni nem tudom.
2010. jan. 15. 15:57
 9/13 anonim ***** válasza:

Mellműtét? nem megoldható? Beszéljétek mega férjeddel, h gyűjtsetek rá, ha téged ennyire zavar. Érdemes megcsináltatni, mert évekig nem lehet igy élni, h nem tudod magad elfogadni.

Szoptatásról: nem csak annak plöttyed meg a melle, aki évekig szoptat. Van akinek 1-2 hónap után is eltünik a melle. De ez genetika.

2010. jan. 15. 17:09
 10/13 anonim ***** válasza:

Vigasztaljon,hogy legalább a babák szoptak.

Én egy hónapig tudtam szoptatni,aztán elapadt,a melleim pedig hát.... egyszer jó lesz sálnak. :"(

2010. jan. 15. 19:09
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!