Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Magyaroroszágon miért törvényb...

Magyaroroszágon miért törvénybe ütközö és nem elfogadott dolog a Béranyaság? én szivesen lennék béranya

Figyelt kérdés
2014. aug. 20. 11:56
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
100%

"a véradással és vérplazmaadással semmi bajuk az embereknek - miközben anyagi juttatásban részesülnek!!! ezt én szervkereskedelemnek hívnám! Ez teljesen legális....szóval hogy is van ez??? "

Bocs, de ezt konkrétan belső infóból tudom, hogy mivel ez valóban szervkereskedelemnek számít, ezért hivatalosan nem a plazmáért fizetnek, hanem mivel időigényes folyamat, ezért az ember idejét fizetik ki.

Mindre van kiskapu, csak meg kell találni.

2014. aug. 20. 12:35
 12/21 anonim ***** válasza:
100%
És akkor mi van ha nem vállalná ingyen? Mit csinálnak nekem ingyen,még az orvosok is pénzbe kerülnek hiába van Tb.
2014. aug. 20. 12:36
 13/21 anonim ***** válasza:
71%
7-es, engedélyezhetnék, de nem engedik.
2014. aug. 20. 12:47
 14/21 anonim ***** válasza:
100%
Nyilván a húga nem kért volna pénzt érte. De a jogszabály nem tesz különbséget.
2014. aug. 20. 12:49
 15/21 anonim ***** válasza:
86%
Egyébként akinek volt benne része, az sajnos tudja, hogy a petesejt donáció is az esetek többségében csak névleg "ingyenes".
2014. aug. 20. 12:57
 16/21 anonim ***** válasza:
4%

Szerintem azért nem engedik, mert pénzért vállalnák a nők, nyilván nem számlára, adózva és sosem derülne ki mennyiért vállalták. Tehát kereskedelem lenne belőle, pláne a kissebbség körében vállalnák szerintem sokan megélhetésből.

Meg azért a női szervezetet igencsak igénybeveszi a terhesség.

2014. aug. 20. 14:11
 17/21 anonim ***** válasza:
57%
Nem feltétlenül azzal van a baj, hogy nem ingyen csinálnák, de üzletszerű lenne végülis. Hasra ütésre mond egy összeget.... vagy ha lenne egy előre megszabott ára hivatalosan akkor is tuti még lenne egyéb mellékes lóvé is. Szóval mint a hálapénz, csak itt talán jóval nagyobb összegek forognának. A másik, mi van ha bármi közbejön és a baba beteg lesz???? Mondjuk szülés közben, odáig meg rendben volt minden és a szülőknek nem kell???? Volt ilyen valahol külföldön, downkóros lett a baba és így nem kellett, de az ikertesója aki egészséges lett az igen.
2014. aug. 20. 14:15
 18/21 anonim ***** válasza:
60%
Utolsó akkor árvaházba kerül, az anya szülte volna meg a beteg gyereket is valószinűleg ugyan így döntene. Nem azért nem kell neki mert más szülte hanem mert beteg, azon meg nem változtat semmit.
2014. aug. 20. 14:46
 19/21 anonim ***** válasza:
100%
Egyetértek veled. Nagyon nagyon kemény szabályozással igen is lehetőséget kellene rá adni, és természetesen nem ingyen. Nagyon sok ember életét megkönnyítené a dolog, mind a gyermektelen párok, mind a lehetséges béranyák részéről
2014. aug. 21. 14:25
 20/21 anonim ***** válasza:
6%

Valóban szükség lenne rá, mert sokaknak nincs más lehetőség saját gyerekre. Viszont ez is mint már minden átmenne pénzéhségbe. Márpedig természetesen ingyen nem lehet elvállalni. Ráadásul a szülő nő részéről azért egészségi rizikóval is jár.

Gondoljatok bele, terhes lesz, jönnek a terhességi rosszullétek. Aztán ki tudja milyen komplikáció, akár veszélyeztetett terhesség, esetleg otthon kell maradnia, nem tud dolgozni. Ez máris anyagi kiesés a családjának, a saját gyerekeivel már nem tud úgy foglalkozni. Aztán jöhetnek a testi változások. Lehet addig nem volt semmi, de ennél a gyereknél már szétreped a bőre stb. ami egész életére kihat és mégcsak nem is lesz egy gyerek ami kárpótolja. A házasélet a férjével. Szülés közben bármi komplikáció jöhet. Lehet, hogy odáig nem volt semmi, de mondjuk nagyobb baba és normál úton szül, esetleg jobban reped, jobban kitágul a hüvely stb. Szóval annyi előre nem látható dolog van, hogy egy ilyet bevállalni, nagyon nagy felelősség nemcsak a nő részéről, hanem a párja részéről is. És ki tudja a felkérő család mennyire gondolja meg magát, vagy mi van, ha közben mégis terhes lesz aki felbérelte a béranyát.

A másik, hogy az emberek nem önzetlenek, olyan órási pénzek forognának ezért. Nem tudom elképzelni, hogy ha a kormány kiszabná hogy legyen 1millió, akkor zsebbe nem csurranna cseppenne mondjuk mellé még 5millió.

2014. aug. 22. 16:16
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!