Van-e Magyarországon "kvázi" vagy "megtűrt" bigámia?
Én is ismerek három ilyen hármas párt, ahol a hapsinak két nője van. Mindhárom esetben tudnak egymásról a hölgyek és mindhárom eset közel 30 éve tart.
Egyiknél gyermek is született mindkét oldalról.
előző
Ha nekik ez így megfelel, akkor másnak semmi köze hozzá.
Engem spec nem zavar egyik sem.
Utolsó: és nem zavar ez a felállás?
Mert ugye van anyitott házasság, de az általában szigorúan fizikai hűtlenségre ad lehetőséget, érzelmire nem. Viszont a kérdésben leírt jelenség tulajdonképpen két család párhuzamos fenntartását jelenti.
Ez utóbbiba én személy szerint nem mennék bele, akkor már tisztább elválni - a gyereket akkor is korlátlanul láthatja az apa, de a felnőttek kapcsolati viszonyai tisztázottabbak.
Volt egy ilyen sorozat itt belenézhetsz.
Igaz az amerikai emberekről szólt de volt egy férfi akinek 4 felesége és vagy 20 gyerek volt. Volt egy rész amikor a második feleségnek visszakellet menni szülés után dolgozni és az első feleség ugye az a hivatalos feleség meg otthon maradt pusztán azért ő mert adó szempontjából így érte meg. Nézve a műsort nem tudtam eldönteni melyik volt rosszabb, hogy egy nő kvázi más gyereke miatt kell elmenni dolgozni gyerek mellől, vagy az első feleségnek aki otthon volt hat 3.év alatti gyerekkel.
Én biztos nem tudnék így élni.
Ja és nem bigámia, mivel hivatalosan csak az elsőt veszi el, a többit csak a saját egyházi esküvővel, hanem poligámia a neve.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!