Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » 8 hetes a babám, de még...

8 hetes a babám, de még mindig nagyon fáradt vagyok, nehezemre esik ellátni őt és a háztartást. Lehet valami eü-i problémám?

Figyelt kérdés

Terhesség alatt beszélgettem másokkal, mondták hogy hamar rendbe jöttek, szinte kórházból hazaérve ellátták együl a háztartást, férjet, meglévő gyerekeket és természetesen a babát. Nekem az első hetekben anyukám és anyósom segített a háztartásban, de még most is nagyon fáradt vagyok fizikailag.

Mikor lesz ez jobb?

2014. aug. 16. 13:28
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
Fel kellene pörgetned magad valamivel. Hosszú séták, kis futás, 10-15perces torna.
2014. aug. 16. 13:33
 2/11 anonim ***** válasza:

Volt komplikáció, esetleg jelentősebb vérveszteség szülés alatt?

Javaslom, hogy csináltass egy teljes vérképet, vashiány gyanús a dolog. De addig ne szedj vasat, amíg a vérkép ezt meg nem erősíti.

De más vitamin- vagy ásványianyag hiány is okozhat ilyet,ezekre kellene célzottan vérvizsgálatot kérni.

2014. aug. 16. 13:34
 3/11 A kérdező kommentje:

Voltam orvosnál, szerinte minden rendben. Azt mondta, a baba 4-6 hónapos koráig belefér, hogy fáradtabb vagyok.

Vitamint javasolt ő is.

Sétálunk napi minimum kétszer.

2014. aug. 16. 13:42
 4/11 anonim ***** válasza:

Én is vashiányra gondolnék. Terhesen az utolsó laborodon mennyi volt a hemoglobinod?

Ha nem szoptatsz, igyál esténként egy kevés vörösbort.

Ha szoptatsz, akkor meg tényleg nézesd meg a vérképedet.

2014. aug. 16. 13:48
 5/11 anonim ***** válasza:
Ha eddig csak feküdtél akkor azért van mert kicsit le vagy gyengülvel...ameddig bírsz csak legyél fent még akkor is ha nem csinálsz semmit és utána lassacskán ami könnyű csinálgasd...pl.felsöpröd a konyhát vagy el mosogatsz felmosol...én is igy voltam az első lányommal.
2014. aug. 16. 13:48
 6/11 A kérdező kommentje:
Megcsinálok mindent, főzök, takarítok, bevásárolok, stb. De olyan fáradt vagyok, hogy állva el tudnék aludni :-(
2014. aug. 16. 13:54
 7/11 anonim ***** válasza:
Most csak a gyerköc a lényeg és,hogy te is tudj piheni most azzal,hogy fut a ház vagy a lakás ne foglalkozz...nekem ugyan ezt mondta a védőnő.
2014. aug. 16. 14:02
 8/11 anonim ***** válasza:
En 3hetig pizsiben voltam itthon.jo nekem nem volt nagyobb gyerek itthon.segitsegem nem volt csak a parom volt itthon ket hetig...naprol napra hetrol hetre jobb es konnyebb lett minden.jovoheten fel eves a fiam.neha meg most is lefekszem vele aludni es az sem zavar ha tele a mosogato...megcsinalom este.amugy meg mindig a fiammal foglalkozok.tehat nagyobb hazimunka csak este van mikor hazer a parom es tud babazni.szerintem szedj vitamint.de vmilyen szinten ez normalis.plane egy hasfajos babanal.
2014. aug. 16. 14:49
 9/11 piroska és a farkas ***** válasza:
Hát... szerintem ez akkor lesz jobb, ha már kirepültek a gyerekek :) Viccet - bár van benne igazság - félretéve valóban a vashiány is oka lehet, illetve én úgy gondolom, hogy ebben az időszakban nyugodtan készíts egyszerű ételeket, amik esetleg feleanyi idő alatt elkészülnek, és AKÁRMIKOR lehetőséged adódik a pihenésre, pihenj. Ha megoldható, mondjuk a férjed is otthon van, menj le egy fél órára egyedül sétálni a jó levegőre.
2014. aug. 16. 15:11
 10/11 anonim ***** válasza:
Szerintem is lehet egy enyhe vitaminhiányod, érdemes lenne csináltatnod egy általános vérképet, aztán onnan úgyis elmondják, hogy merre tovább. Próbálj meg minél többet aludni, pihenni, feküdj le te is, ha a babád alszik napközben.
2014. aug. 16. 17:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!