Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Étkezési térítési díjkedvezmén...

Étkezési térítési díjkedvezményt hol kell igényelni?

Figyelt kérdés

Óvodában, vagy pedig a helyi önkormányzathoz kell bemenni?

A gyermek tartósan beteg és sajátos nevelési igényű.

2014. aug. 13. 15:08
 1/6 anonim ***** válasza:
Az onkormanyzatnal. Vinni kell az ovodabol intezmenylatogatasi igazolast, jovedelemigazolast (minden jovedelemrol a hivatalos szervtol, tehat pl munkaber a munkaltato ad jovedelemigazolast, csaladipotlekrol a MAK) illetve igazolast a tartos betegsegrol, valamint ki kell tolteni az igenylolapot.
2014. aug. 13. 16:03
 2/6 A kérdező kommentje:
Köszi a választ, de nem igazán értem, hogy mi köze ehhez a szülő jövedelmének? Ha a gyermek fogyatékkal él, ez a kedvezmény alanyi jogon jár neki, nem?
2014. aug. 13. 16:22
 3/6 anonim ***** válasza:
Rendszeres gyermekvedelmi kedvezmenyt kell igenyelni, annak pedig ez a feltetele. Jovedelemfuggo is. Gondolj bele, ha pl a szulo milliomos, akkor nyilvan nem okoz neki gondot kifizetni az ovodai etkezet. Onmagaban a fogyatekossag miatt nem jar kedvezmeny.
2014. aug. 13. 16:25
 4/6 A kérdező kommentje:
Értem, nem vagyok milliomos, de ha mondjuk csak 1000ft-tal lépem túl az általuk megszabott "jövedelmi" keretet, akkor már nem is leszek rá jogosult????
2014. aug. 13. 16:35
 5/6 anonim ***** válasza:
Akkor nem. Legalabbis tudomasom szerint nem. De fogyatekkal elo gyerekeknel magasabb a jovedelemhatar - 140%, az 39.900/fo. Azert mindenkeppen menj be, vagy telefonalj es erdeklodd meg.
2014. aug. 13. 16:38
 6/6 A kérdező kommentje:
Köszi még egyszer! :) Megpróbáljuk.
2014. aug. 13. 16:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!