Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Válaszút elé érkeztem. Mihez...

Válaszút elé érkeztem. Mihez kezdjek?

Figyelt kérdés

2014.07.31-ig dolgoztam határozott idejű szerződéssel tanítóként.

Terhes lettem 2013 novemberében és veszélyeztetett terhesként itthon voltam. Májusban meghalt a baba, visszamentem dolgozni, és ígéretet kaptam, hogy lesz hosszabbítás.

Tegnap kaptam szerződést 2014. 08.31-ig, mert lehet, hogy nem lesz mégsem.

Én annak tudom be, hogy félnek, megint terhes leszek. Etikus ez szerintetek?

2 fiút felvettek, innen gondoltam, hogy félnek a fiatal nőktől, hogy szülni mennek.

Kérdem én: hogy a francba szüljek gyereket, amikor még lehet, hogy állásom se lesz? Ez volt az egyetlen vigaszom, hogy a fájdalmamat majd gyengíti egy új baba.

Nagyon rosszul érzem magam, minden erőm elhagyott.

2014. aug. 12. 12:29
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
Nagyon - nagyon sajnálom a veszteségedet :( A munkahelyed hozzáállása sem etikus, ebben egészen biztos vagyok. (Valami csúnyát akartam rájuk mondani, de nem írom ki, mit.) Meg aztán nem is normális ez a hozzáállás, manapság nem lehet tudni, az én munkahelyemről a közvetlen környezetemből a közelmúltban 5 - en mentünk (illetve megyünk) el szülni, a legfiatalabb 28 évesen, de mi többiek 35, 40, 39 és 40 évesen, kettőnknél a 3. gyerek, és tizenévesek vannak otthon. Most arra a feltételezésre alapozni, hogy egy nő mikor megy el szülni, nem lehet, és értelme sincs. Az meg elég rút dolog, hogy az esetedben tényleg természetes, és emberi, és várható, hogy meg szeretnéd próbálni újra, és ezt tisztelni és támogatni kellene - legalábbis egy jobb világban. Szívből kívánom, hogy minden jó alakuljon!
2014. aug. 12. 13:53
 2/9 anonim ***** válasza:

Nagyon nagyon sajnálom, ami Veled történt. Tökéletesen megértem, hogy csak egy új terhesség tudná feledtetni a borzalmakat, amit az a rohadt munkahelyed most rendesen megkeserít.

Sajnos semmit nem tudsz tenni.

Én azt tenném a helyedben, hogy nagyon gyorsan elmennék máshova dolgozni (akárhova, akár bolti eladónak), egy perccel sem maradnék többet mint 8.31. Az új munkahelyeden 3 hónap után már védve vagy. Igaz nem túl etikus, hogy szinte azonnal teherbe esel, de kérdem én Veled ki volt etikus?

Csak magadra és az új terhességedre gondolj!

Sok sikert és kitartást kívánok!

2014. aug. 12. 16:09
 3/9 A kérdező kommentje:
Sajnos bolti eladó nem lehetek, mert nincs róla papírom.
2014. aug. 12. 16:23
 4/9 A kérdező kommentje:
És nem olyan könnyű új állást találni. Mindig ugyanaz a kérdés: "Gyreket mikor tervez?"
2014. aug. 12. 16:25
 5/9 anonim ***** válasza:

Sajnálom és kitartás!!!

Gyereket mikor tervez? Én erre azt mondanám, hogy hogy még nem. Ha mégis erőlködik adnék egy hosszabb időpontot. Nem beszélnék magam ellen....

2014. aug. 15. 17:21
 6/9 anonim ***** válasza:
100%

Megint kettes vagyok.

Már bocs, de minek érdekel Téged, hogy őszinte és korrekt legyél, ha ennyire szemetek Veled a munkahelyeden.

Gyereket mikor tervez?

- ó nem vagyok én az az anya típus

- ó ahhoz előbb pasit kell találni

- ó én még ki akarom élni magam előtte

- előbb még karriert akarok építeni

- meddő vagyok

és hasonlók.

Aztán felvesznek és amikor terhes leszel, azt mondod "bocsi, nem volt betervezve". És ki a fenét érdekel, mit gondolnak?! Utána úgyis újra kereshetsz állást, akármilyen őszinte vagy korrekt is voltál.

Egyébként én úgy tudtam, sok helyre tapasztalat nélküli eladót is felvesznek...meg amúgy is, beírni az önéletrajzodba, hogy "no name" cégnél voltál besegítő eladó...nem nagy dolog. Szerintem csak az lebegjen most a szemed előtt, hogy határozatlan idejű szerződést szerezz + minél előbb babásodj be. A többi lényegtelen...szerintem.

2014. aug. 18. 10:16
 7/9 A kérdező kommentje:

Sziasztok!

Megkaptam a teljes állást! :D

Köszönöm a válaszokat.

2014. aug. 18. 14:58
 8/9 anonim ***** válasza:

Tök jó, ugyanott ahol eddig voltál ugye?

Gratula! Akkor most lehet a babára koncentrálni! :-)

2014. aug. 19. 09:07
 9/9 A kérdező kommentje:

Igen, ott. :)

Köszi, aranyos vagy, de nem akarok nagyon koncentrálni, mert akkor rágörcsölök. :D

A vőlegényem megy ki külföldre szept 12-én.

2014. aug. 19. 19:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!