Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Több mint 3 éve vagyunk...

Több mint 3 éve vagyunk együtt de úgy érzem válaszút elé érkeztem. Mit tegyek? Részletek lent

Figyelt kérdés
19 éves lány vagyok, a barátom 20 éves, 3 és fél éve vagyunk együtt.Boldogok vagyunk mindketten a kapcsolatban (amennyire én látom rajta ő is az, ezt ki is fejezi) de az utóbbi időben úgy érzem nem vele szeretném leélni a életem.Pedig pár hónapja még nem ezt mondtam volna.Nem szeretném hogy miattam változzon meg.Elkezdtem nyaggatni dolgok miatt.Pl én úgy érzem nem elég rugalmas, nincsenek közös barátaink sosem járunk együtt közösségbe.Nem vagyunk az a bulizós fajta de ennyi idő alatt már kialakíthattunk volna közös barátságokat, én erre mindig vevő voltam, sőt szorgalmaztam is.Még nem tudja mit kezdjen az életével, most hagyta ott az iskolát (szakmát tanult), ez az intézmény képzési színvonala miatt is volt, de ettől függetlenül gondolom azt hogy nincs meg benne a kellő elszántság.Szerencséje van a szülei mindent megadnak neki, támogatják, anyagilag, lelkileg is,én viszont egy picit úgy érzem hogy ez annak a rovására ment hogy nincs meg benne az a hajtóerő hogy valamit el akarjon érni az életben.Én nagyon szeretem, rajongok érte és nem nagyon tudom egyedül hagyni, hogy magában is csináljon dolgokat, elsősorban azért mert ez nála a számítógépen való játékot és közben chatelést jelenti.Már nem sportol semmit,régebben biciklizett de azt abbahagyta.Nem azt mondom, hogy egy virtuálsi világban él de valahogy nincs teljesen a jelenben, a valóságban.Nincsenek közös programjaink a tv nézésen, váárláson, evésen és szexen kívül.Vagy ez nem baj?Már nem is vágyik rám annyira testileg,legalábbis én így érzem,pedig sokszor mondja, hogy gyönyörű vagyok és kívánatos számára de én naponta kívánnám a szexet ő pedig nem.Ez normális egy férfinál?Tudom hogy hosszabb idő óta tartó kapcsolatban szép lassan elmúlik az a kezdeti lángolás de azért ezt vissza lehet hozni és én erre törekszem, nem tudom velem van-e a baj.Talán szünetet kéne tartanunk de annyira szeretem hogy ha erre gondolok már attól megszakad a szívem.Pedig vágyom az újdonságra de annyi mindent éltünk át már együtt hogy nem szeretném ezt a mély lelki kapcsolatot eldobni csak úgy.
2010. okt. 25. 20:47
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
100%
Teljesen igazad van, az ő életvitele nem felel meg neked, és ez meg logikus. Én biztosan szóvá tenném, ha nem megy szépen akkor csúnyábban, akkor majd észbe kap és rendbe jön minden.
2010. okt. 25. 20:50
 2/16 anonim ***** válasza:
Megszokásból ne maradj vele...ha már unod az már rég rossz...Nem jártok sehova együtt,fogy a szex,mindent félbe hagy,nincsenek közös barátok,ilyenre akarsz alapozni,majd otthagy babásan,mert mindent otthagy ha küzdeni kell érte,neki az a jó ami kényelmes,hála szüleinek akik ezt még el is nézik eltartják,41 évesen is elfogják...Ez kell neked egy kisgyerek akinek a bébiszittere vagy...
2010. okt. 25. 20:56
 3/16 A kérdező kommentje:
nem tudom ezt hogy mondjam el neki.nem szeretnék haragban elválni.de ezt csak egyik napról a másikra lehet (?)
2010. okt. 25. 21:03
 4/16 anonim ***** válasza:
Menjetek szét. Belesavanyodás, nem jó. Unalom, kilátástalanság, fúj. Menjetek szét legalább egy időre, aztán majd meglátjátok. Keress munkát valahol egy másik városban, vagy ahogy a lehetőségek engedik, és menj. Lehet az is, hogy nem fog sírni utánad. De ha sírni fog , akkor csak a megszokott biztonság feladása, és a lustaság könnyei fognak hullani. Menj mielőbb.
2010. okt. 25. 21:24
 5/16 anonim ***** válasza:
Szerintem azért 3,5 év kapcsolat után eléggé megérdemelné a párod, hogy ezt neki így elmondd, ahogy itt leírtad. Vagy írj neki evelet. Esetleg egy kis szünet sem ártana, hogy elgondolkozhasson. Korán kezdődött kapcsolatok esetén elég gyakori, hogy jelentkezik az unalom, változik is az ember ilyen korban nagyot. De lehet, hogy észre sem vette ezeket, vagy nem gondolta, hogy gond. Te is gondolkozhatnl, hogy hogyan lehetne izgalmasabbá tenni a kapcsolatot. Hátha neki is van véleménye a dolgokról.
2010. okt. 25. 21:29
 6/16 anonim ***** válasza:
Az baj,mikor csak az egyik fél gondolkodik megoldáson,csak ő teper,mig a másik jól elvan kényelmesen a langyos kakiban is...Azért nem kell küzdeni,csak büdös sajnos...
2010. okt. 25. 21:31
 7/16 A kérdező kommentje:
elmondtm neki. nem így egyszerre, részletekben.lehet, hogy nem tudom az ilyeneket jól meg tapintatosan elmondani, ezt még gyakorolnom kell. de nem változott semmi.nyár végén megegyeztünk hogy szünetet tartunk de az lett belőle hogy egymás nyakába borultunk és megállapítottuk hogy még mindig nagyon szeretjük egymást.igen az lesz a legjobb ha pár napig nem találkozunk.de ha ezt így megmondom neki akkor rá fog kérdezni én pedig nem tudom mit mondjak hogy miért.
2010. okt. 25. 21:34
 8/16 anonim ***** válasza:

Volt hasonló szitu - úgy is, hogy én mondtam és úgy is, hogy nekem mondták. Ha számonkérés íze volt, akkor bukta. De hasonló apróságokból (ami együtt már sok) én úgy tudtam kirángatni a barátomat, hogy kedvesen forszírozva elvittem társaságba (gyere, ma este beülünk Pistivel-Marival egy pubba), mondtam, hogy holnap menjünk el fallabdázni, stb. Amikor megtörténtek, nagyon látványosan örültem, dicsértem, hogy milyen jó fej, hogy eljött velem kávézni, sportolni, kiállításra, stb.

Ettől ő is motiváltabb lett és később már magától kezdeményezte a fenti dolgokat.

Természetesen a programokat be lehet helyettesíteni bármivel, ami a te/ti igényeteknek legjobban megfelel. Fontos a fokozatosság és az erős pozitív visszajelzés.

2010. okt. 26. 07:06
 9/16 A kérdező kommentje:
utolsó válaszoló köszönöm a hozzászólást!igen nagyon számonkérés szaga van mindig és az jön le belőle hogy én nyaggatom őt...hogyan tudnám úgy csinálni hogy eljöjjön még ha nem is örömmel? (mert ha eljön utána meg jól érzi ám magát)
2010. okt. 26. 08:20
 10/16 anonim ***** válasza:

Előző vagyok. Nem a legjobb példa, de saját és friss. Kellene mozognom, de állati nehezen indulok egy itthonról. Egyik barátnőm most szakított, rászakadt jó sok szabadidő, úgyhogy elhívtam kutyát sétáltatni (kutyát muszáj kivinni, ha van kedvem, ha nincs). Szóval tartott, "még egy utcányit sétáljunk", "még 10 perc", aztán mire észbe kaptam, három kerületet átsétáltunk kutyástul, én meg kellemesen elfáradtam. Amikor szemerkélő esőben álltunk egy parkban és már vacogtam, mentem volna, barátnőm mondta, hogy "annyira jól érzem magam, nagyon köszönöm, hogy kimozdultál velem, addig se a pasira gondolok". Hát én kihúztam magam és hősiesen vacogtam tovább, mert jól esett, hogy másnak örömet okoztam. Biztos, hogy jó értelemben vett manipuláció volt a részéről, de örülök neki, mert rávett, hogy tovább maradjak/sétáljak, mint amire magamtól hajlandó lettem volna.

A határozott kedvesség mindig bejön. Ne azt mondd, hogy "most egész este, kb éjfélig kávézunk Mancikáékkal", hanem azt, hogy beugrunk egy kávéra, szólj, ha mehetnéked van és akkor indulunk is. Úgyis ott fog ragadni, de nem érzi kényszernek. Utána meg fel lehet emlegetni, hogy "milyen jó volt az a vicc, amit Mancikáéknak meséltél, még mindig mosolygok, ha eszembe jut" vagy "olyan jól esett a múltkori sport, azóta is frissnek érzem magam". Finoman hízelegni kell, nem hazudni, csak nyomatékosítani a jó érzést. Ettől büszke lesz és motivált is, hogy legközelebb is kapjon dicséretet.

2010. okt. 26. 09:36
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!