Lányoknak névválasztás?
A felsorolt nevek közül kellene választani, melyik három tetszik a legjobban (a három név egy sorból legyen, ez fontos az eredetük miatt).
Nagyon sokat segítenétek vele!:)
1. Antónia, Júlia, Lúcia, Tercia, Demetria, Kornélia, Magdaléna
2. Johanna, Sára, Eszter, Anna, Manna, Kána, Delila
3. Kátya, Tánya, Anasztázia, Tatjána, Szvetlána
4. Dorotea, Ariadna, Lídia, Heléna, Médea
1. Júlia, Lúcia, Tercia
2. Sára, Eszter, Anna
A többiből nen választok, mert nem is illenek össze a nevek, gondolom ikrekhez kell, sztem az a szép, amikor a keresztnév utolsó betűje ugyanaz, és maga a keresztnév is ugyanannyi betű, pl ismerek Flóra-Kinga ikreket. De szép pl a Luca-Anna-Irma (ha 3-as ikreket vársz, a kérdésből erre tippelnék).
1.Júlia,Lúcia,Magdaléna
2.Johanna,Eszter,Anna
3.Anasztázia,Tatjána,Szvetlána
4.Ariadna,Lídia,Heléna
Az első sorból csak a Magdaléna tetszik. A másodikból az Anna, Eszter szép nevek, de sajnos számomra nagyon unalmasak (és ahogy látom a többi ötleteteket, ti szeretnétek valami különlegesebbet adni). Egyébként nem azt a hármasikres kérdést írtad ki, amiben aztán egy ideig úgy gondoltátok, görög mitológiai neveket adtok a lányoknak? :) Az az ötlet nekem nagyon tetszett, de láttam, hogy elbizonytalanítottak a kommentek. Az az igazság, hogy minden ötletbe bele lehet kötni, és nem kell azért Eszternek, Annának és Sárának neveznetek a gyerekeket, mert féltek az eredetileg jobban tetsző neveket adni. Mármint ne érts félre, azokkal a nevekkel sincs baj, de ugyanígy nincs az egyedibb nevekkel sem, úgyis a gyerek személyisége fogja később eldönteni, szereti-e a nevét, akár ritka, akár gyakori név.
Én a helyetekben arra figyelnék még az azonos kategórián kívül, hogy ne adjak az egyiknek ritkát, a másik kettőnek gyakorit, vagy fordítva. Szóval hogy az Anna és Eszter mellett ne Delila legyen a harmadik, mert vagy Eszter és Anna fogja utálni, hogy az övékből van még az osztályban, vagy Delila, hogy az övéből nincs a suliban sem (egyébként meg azért a Delilát írtam példának, mert imáááádom ezt a nevet... de Magyarországon én nem adnám, és nem azért, mert idegen vagy ritka, hanem mert ez tényleg túl csúfolható, pedig amúgy gyönyörű).
Bocsánat a hosszú válaszért, és hogy lehet, hülyeségeket írtam. Szóval akkor soronként:
1. Csak a Magdaléna, de nekem ez a vonal amúgy sem tetszik annyira.
2. Eszter, Anna, ha maradtok a gyakoribbaknál, és akkor a harmadik... Rebeka? A Manna tetszik még, és a Delila, azt már leírtam, de ezek mellé nem tudnék harmadik szépet és ritkát.
3. Ez a kategória a gyengém. :D Mindegyiket imádom. Viszont például a Kátya becenév, és bár gyönyörű, fura lenne mellette a komoly Anasztázia. Akkor már inkább az utolsó három, Anasztázia, Tatjána, Szvetlána. Esetleg Jelena? Vagy az első kettőhöz, Kátya, Tánya és Léna?
4. Dorotea, Heléna és Médea. :) Ugyanaz, mint a bibliai neveknél, a Lídia túl átlagos lenne a másik kettőhöz.
1. Egyik sem tetszik igazán, ha muszáj lenne választani, akkor Júlia
2. Anna, Sára, Eszter, Johanna (ebben a sorrendben)
3. Mindegyik borzasztó, kivéve talán az Anasztáziát
4. Médea, Lídia (vagy inkább Lívia)
Ha az összes közül kellene egyet választani, akkor Anna. Az a legszebb, szerintem soha sem megy ki a divatból és engem az sem zavar, hogy tucatnév.
Mindenkinek köszönöm az eddigi válaszokat, természetesen felpontoztalak titeket, mert sokat segítetek. Valóban mi vagyunk a görög mitológiások, és való igaz, elbizonytalanítanak a válaszok, mert elég vegyes a visszajelzés, viszont én fontosnak tartom, hogy kikérjem mások véleményét ugyanis barátok és a család szerint "mind nagyon szép", itt pedig úgyis olyan őszinte mindenki..:)
Még mindig döntésképtelenek vagyunk, az viszont biztos, hogy sokat segítettetek, leszűkült a lista, a bibliai neveket, vagyis a 2. sort húztuk ki, igaz gyönyörű nevek, de nem tudjuk úgy összeválogatni őket, hogy egyforma nevet kapjanak, erre az egyik válaszoló hívta fel a figyelmünket, neki külön köszönet érte.
Maradtak tehát a latin, orosz és görög nevek.:)És még egyszer, hálásak vagyunk minden válaszért.:)
nekem meg csak 2. sorbol tetszenek a nevek utolso kettö nem,többi borzasztoak
kivéve a helena,
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!