Ha én sem vagyok túl magas és a párom se, akkor a gyerekeink sem lesznek?
170 cm nem magas ? férjem ekkora és én őt magasnak tartom, de
lányotok valoszinű hogy magasabb lesz ,én csak 160 cm vagyok
a 12 éves fiam csak 10 cm kisebb mint én ,10 éves meg 20 cm kisebb mire felnőnek adigra akkorák lesznek mint a férjem legalább és az már jó magas.
Anyám apja 175cm az anyja 165cm, anyám 160cm volt.
Apám családjában szinte mindenki magas volt, a férfiak 180cm fölött a nők 170cm fölött, én 172cm vagyok.
Az, hogy ti milyen magasak vagytok nem feltétlenül befolyásolja a gyermeketek felnőtt kori magasságát és alkatát.
Törpe, liliputi 140cm alatti magasságú pároknak is született már nem egy esetben normál, átlagos magasságra megnövő gyermekük, és átlagos magasságú pároknak is születtek kis növésű gyermekeik.
A gének több generációra visszamenően is tudnak átörökíteni tulajdonságokat nagyszülőkről, dédszülőkről unokákra, dédunokákra.
Egyáltalán nem biztos, hogy a ti alkati, vagy egyéb tulajdonságaitokat fogják örökölni a gyermekeitek.
Befolyasolja az etkezes is. Ha a gyerek napi egyszer kap enni, akkor is szaraz kenyeret, akkor nem lesz tul magas...
Elvileg a szeretet is, minel tobb szeretet kap, annal valoszinubb, hogy magasabb lesz.
A geneket nem tudod befolyasolni, a fentieket igen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!