Nem találok nevet a fiamnak! Más is van ezzel így?
Fiúknak sokkal nehezebb a névadás. Amik nekem tetszenek: Bálint, Marcell, Márton, Kristóf, András, Péter.
Talán ebből csak a Bálintot tudnám elképzelni a kisfiamnak, ha lenne (eddig 3 lány sikerült :D)
Nekünk még csak tippelték, hogy fiú, de mi is gondba vagyunk a nevekkel.
Lánynevet rengeteget tudunk, de fiút alig. Igazából nekem több tetszene, de a páromnak szinte semmi.
Nekem ezek tetszenek: Patrik, Bálint, Olivér, Ákos, Erik.
Eddig 2 név van, ami szóba jöhet: Szabolcs és Barnabás.
Tetszenek, de nem vagyok még benne biztos, hogy ezek közt van a megfelelő név. :)
Beállok a sorba, nekem is a Bálint az egyik kedvenc fiúnevem :)
Ha fiam lesz, akkor az alábbi nevek is szóbajöhetnek: Ádám, Zoltán, Áron, Gergely, Sebestyén
A 3. lányunknál voltunk bajban :-) volt pár név,azokat leírtam egy lapra,munka előtt a párom orra elé tettem, válasszon!
A naptárban meglátta a Kírát, az megtetszett neki, de mert a két nagylánynak nem ilyen rövid neve van, így kibacás lett volna velük ha a huguk ilyen rövidet kap, így választotta az Alexandra nevet.
Őszintén tetszett a név,de nem éreztem a Pocaklakóénak.
Aztán mikor megszületett sem,sőt a számra sem jött a neve a karomban tartva,csak annyit tudtam kinyögni, hogy Szandra.
Ennek lassan 3 éve, már egy ideje nincs ilyen gondom :-D
A fiú név nálunk nem volt kérdés, mindegyik gyerkőcnek úgy indultunk neki, ha fiú, akkor Apa nevét kapja.
4-eske lett az a szerencsés :-)
Boldog babavárást és egészséges lurkót!
Ugyanígy voltunk, mint az utolsónál.
Lányra készültünk, meg is volt a neve. Aztán 24 hetes ultrahangon mondták, hogy fiú. Egyedül a Szabolcs jött számításba, úgyhogy az lett a neve.
Ha lenne még egy fiúnk, nem tudom, mi lenne a neve (nálunk a Balázs, Bálint, Bence, Csaba, Zoltán, Tamás, Péter, Dávid már foglalt, van olyan a szűk családban).
A páromnak a Nimród tetszik, engem a hideg kiráz tőle.
A Zétény, Zsombor, Áron, Ábel, Ármin, Gellért, Kende, Ákos nevű gyerekekkel Dunát lehet felénk rekeszteni.
Bajba leszünk mi is... :D
Tényleg nehezebb valamiért a fiúknak nevet adni :). Amikor kiderült, hogy babát várok a lánynévben kb. 5 perc alatt megegyeztünk a férjemmel, a fiúnévben nem sikerült... aztán kiderült, hogy fiunk lesz, és még utána is hetekig variáltunk, nem is tudom mikorra állapodtunk meg végül... :).. de sokára. Nehéz, mert a legszebb, meg legjobb nevet szeretné mindenki adni a gyerekének :).
Amúgy én úgy tapasztaltam, hogy miután már eldöntöttük, és elkezdtük úgy hívni, a nevén szólítottuk a pocakban, stb.. már egyértelművé vált, hogy az lesz a legjobb név Neki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!