Mikortól jár gyermekkedvezmény és kap ingyenes tankönyvet?
Nem szoktam privát üzenetre válaszolni, bocs. Igy meg kevésbé eselyes, hogy megkapja, hiszen az uj partner jövedelme is beleszámít majd.
Ami vigasz lehet, harom gyerekkel igénybeveheti majd szinte ugyanazokat a kedvezményeket, jövedelemtől függetlenül. Ehhez viszont meg kell várni a harmadik gyermek születését.
ha meglesz a 3. gyerek 50% jár az étkezésre és ingyenes a tankönyv
számolja össze mennyi havi bevétel ossza el 3-al és nézze meg h az egyfőreeső mennyi
(esetleg ne írja be a gyt-t úgy kevesebb lesz írja be h nem fizet és az állam általi megelőlegezésfolyamatban van) jó tudom csalás - de ha nem fizet rendesen az apa akkor mást nem lehet tenni ....
ha meglesz a gyerek azzonal be kell adni a rendszerest
kérdés még h az új partner csak élettárs vagy házastárs e?
illetve h egy lakcímen vannak e bejelentve - ha nem akkor nem számít bele....
Négyen vannak utolso, mivel ott a no jelenlegi partnere, igy egyrészt az o jövedelmet is hozza kell adni, másrészt meg néggyel, illetve a gyerek születése utan öttel kell miatta osztani.
A csalos javaslatot nagyon nem támogatom, ugyanis alá kell írnia, higy büntetőjogi felelősségének tudatában nyilatkozott, ami azzal jar, hogy okirathamisítás es csalás miatt akar el is ítélhetik.
most akkor hányan vannak egy háztartásban?
mert privátban azt írtad, hogy van élettársa, jól értem?
akkor az élettárs jövedelme is beleszámít.
egyébként meg az a legfőbb gond, hogy mindennek van átfutási ideje, a tankönyvekre a csekkel meg kint vannak, határideje van, nem is tudom, talán 2 hét még?
de ha nem is lenne túl magas a fizuja, stb... akkor is már kifutott az időből.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!