Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Kinek milyen anyagi helyzete...

Kinek milyen anyagi helyzete volt amikor jott a baba? Ki fog ra vigyazni ha dolgozunk mindketten?! Hogyan oldjatok meg?!

Figyelt kérdés
Annyi kerdes van bennem.Van lakasom(hiteles),kocsim,viszonylag jol fizeto munkam.Paromnak kevesbe!Dolgozik de kicsit tobb mint a minimalber.Es meg az egyetemet is be kell fejeznie.Most a szuleinel lakunk pont emiatt!A lakasom meg kiadtuk.De most jon a baba aminek orulunk.Nem tudom a gyes mellett hogyan szerezhetnek plusz bevetelt v hogy takarekoskodjak :( valamint ha kulon elunk ami messze van a szuleitol es yan a beosztasunk ki vigyazz a gyerekre :(
2014. aug. 2. 20:36
 1/4 anonim ***** válasza:
Hát ha mindketten dolgoztok és nincs egy mozgosítható nagymama, akkor szokták bölcsibe adni a gyereket. De sajnos számítani kell rá, hogy - általában gyakori - betegségek esetén még ilyenkor is meg kell tudnotok oldani.
2014. aug. 2. 20:54
 2/4 anonim ***** válasza:
Menjen a parod gyedre.es te tudsz dolgozni.bar en eleg lehetetlennek tartom h egy Anya el tudjon menni az ujszulott babajatol dolgozni.
2014. aug. 2. 22:41
 3/4 anonim ***** válasza:

szia, hát nem egyszerű :)

nekünk most jön az első baba 2 héten belül.albérletben vagyunk, a férjem kap min. 250ezret + cafetéria /szép kártya, erzsébet utalvány, egészségkártya/ én kapok min. 100ezret (most táppénzen vagyok így "csak átl. 90et) + cafetéria, ugyan az mint a férjemnek, de így táppénzem sajnos nem kapom.

eddig is kijöttünk, igaz félre tenni nem tudtunk, de az inkább a mi hibánk, nem figyelünk oda a kiadásra.

ha majd visszamegyek dolgozni akkor megkérem a melóhelyet hogy úgy osszanak be, eddig 3 műszakban dolgoztam, ahogy a párom is, de gyerek mellett már nem vállalnám be. ha nem tudjuk megoldani hogy én mindig jól dolgozzak pl.: 8-14ig (ez lenne az legjobb) vagy 8-16ig. ha nem sikerül akkor keresek mást...sajnos szülők elég messze vannak hogy amíg mi váltjuk egymást (külön műszakban) arra a kb fél-1 órára vigyázzon a picire...de mindegy is, majd meglátjuk hogy alakul. :)

2014. aug. 3. 08:17
 4/4 zabmester ***** válasza:

Ha a párod szüleinél laktok, a lakásod ki van adva, akkor a párod fizetéséből és a te gyed-edből nem tudnátok kijönni? Egy hozzávetőleges számot még a gyed-kalkulátor is tud mondani, hogy mennyi lenne a gyed-ed, plusz ugye jön hozzá a családi pótlék, a párod pedig érvényesíthetné a családi adókedvezményt, az is még plusz egy tizes lenne a fizetéséhez.

Vagy külön akartok menni a leendő nagyszülőktől és visszamennétek a te lakásodba?

Nehéz így megmondani, hogy hogyan lehetne megoldani anyagilag, mert nem írsz pontos összegeket, se a fizetéseiteket, se azt, hogy mennyi a hiteletek.

Én azt tudom, hogy amikor a fiam megszületett, egy éves koráig laktunk anyukámnál, de utána elmentünk albérletbe, és ha csórón is, de meg tudtunk élni az én gyed-emből ketten a gyerekkel (egyedül neveltem). Az az egy év tényleg megterhelő volt anyagilag, de két évesen már bölcsibe ment, és utána már kicsit könnyebb volt.

Nálatok még jobb a helyzet, mert a baba egy éves kora után már gyed mellett is lehet dolgozni, időkorlát nélkül is, szóval ha egy évesen bölcsibe adjátok (vagy vigyáz rá valaki napközben), akkor a fizetés mellé még ott van pluszban a gyed két éves koráig, utána meg a gyes, három éves koráig.

Számoljatok utána, hogyan jártok jobban, ha te mész gyed-re, vagy ha a párod. Mondjuk ha jól tudom, az apuka csak a tgyás lejárta után mehet gyed-re, szóval arra az időre mindenképp jobban jártok, ha te maradsz otthon, de utána simán cserélhettek is, ha ezt így be tudjátok vállalni, és anyagilag jobban kijöttök. Egy éves korától pedig akár mindketten dolgozhattok, és még a gyed is megmarad. Tudom, sokan már eleve a bölcsit is ellenzik, hát még azt, hogy két éves kor előtt beadják a gyereküket, de a szükség nagy úr, és őszintén, nem lesz tőle baja a babának, inkább a szülők élik ezt meg nehezebben, de a gyerekek általában hamar megszokják a helyzetet. Persze ha megoldható, hogy egyikőtök otthon maradjon két évet (vagy akár ha elosztjátok, hogy egyik évben egyikőtök, másik évben másikotok), az is jó megoldás, vagy ha nagyon kell a pénz, akkor a nagyszülőkkel megoldani, hogy tudjanak vigyázni a babára, amíg dolgoztok, és akkor nem kell bölcsibe mennie.

2014. aug. 3. 11:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!