Az apát akkor is megilleti az 5 nap pótszabadság ha diák, és diákként dolgozik?
Ez nem így működik. Ahogy a nevében is benne van, ez PÓTszabadság. Azaz az évi rendes szabadság mellé jár. Van a párodnak évi rendes szabija? Ha diákként dolgozik, szövetkezeten keresztül, akkor gondolom nincs. Így pótszabadsága sem lehet. Ha dolgozik, kap fizetést, ha nem dolgozik, nem kap. Ettől még szíve joga otthon maradni öt napot, de erre az időszakra nyilvánvalóan nem kap majd pénzt.
Nézd, az én párom meg egyéni vállalkozó, neki sincs szabija egyáltalán, persze ha akar, otthon maradhat, de akkor nem keres pénzt. Szóval nálunk is ez lesz, ha majd baba születik, de ezzel nem tudok mit csinálni. Maximum beleszámítjátok a babával kapcsolatos kiadásokba ezt a pár nap keresetkiesést, és így gazdálkodtok a pénzetekkel.
Én is dolgoztam diákszövetkezetkezeten keresztül és ott mindig 1 v 2 hétre elöre beszéltük meg mikor megyek mikor nem... ott nincs szabi... ha akar megy ha akar nem... persze ha diákvezető az adott helyen mint én voltam akkor persze van kötelező amikor ott kell lenni....
Hol dolgozik a parod? Melyik szövetkezet?
6orában dolgozik , de ez rendes munka nem csak nyári .
A diák szovetkezettel meg nem beszélt erről , mert a cég intézte neki oda a regisztrációt .
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!