Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Zeno vagy Mano? Melyiket...

Zeno vagy Mano? Melyiket valasszuk a ket nev kozul?

Figyelt kérdés
Segitenetek, hogy melyik lenne a jobb a ket nev kozul? Nektek melyik tetszik? Az elso kisbabankat varjuk.
2010. jan. 11. 15:04
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
74%

Én mindig arra gondolok, hogy felnőttnek milyen lenen az a név, ami szóba kerül.

A Manó nagyon cuki, tetszik is, de csak gyereknek, mert amúgy elég ciki: MANÓ BÁCSI.

A Zénó meg? Hát, nem egy divatnév, elég különleges, de nincs vele baj, a tucatneveknél jobb! 100 Mátéra vagy Márkra jut 1 Zénó :)

2010. jan. 11. 15:59
 12/22 anonim ***** válasza:
80%
nekem a Zénóról nem egy kutya, hanem a Família Kft.-ből a Kárász Zénó jut eszembe...
2010. jan. 11. 15:59
 13/22 anonim ***** válasza:
80%
Dettó, mint az utolsó!
2010. jan. 11. 16:01
 14/22 anonim ***** válasza:
52%
igen, a Manó bácsi pont olyan ciki, mint a Napsugár néni :))))
2010. jan. 11. 16:01
 15/22 anonim ***** válasza:
60%
Egyik sem...bocs:(
2010. jan. 11. 16:41
 16/22 anonim ***** válasza:
100%

A Zénó szerintem nem gáz, csak ritka.

A Manó, nekem azért érdekes, mert a gimnáziumom falán egy régi tablón volt egy tanár, akit így hívtak kb. az 1920-as években, tehát nem új keletű név.

Gondolom, inkább különlegesebb nevet szeretnétek, azért esett ezekre a válsztás. Nehéz, mert az emberek eléggé intoleránsak az ilyen nevekkel és kritikával illetik szinte mindig. Nálunk sem ugrál a család a névválasztásunkért, de én határozottan mondom, hogy ez lesz, így ők csak néznek, nem mernek szólni. Sokáig el sem mondtuk.

2010. jan. 11. 18:52
 17/22 A kérdező kommentje:
Koszi hogy irtatok. Utolso valaszolo nektek milyen nevet sikerult valasztani?
2010. jan. 11. 19:10
 18/22 anonim ***** válasza:
60%

Szia!

Nekem tetszik a Manó név. Én szívesen adnám a kisfiamnak, de csak második névnek.

A Zénó nem tetszik. Van az ismeretségi körben 2 kisfiú is, akiket így hívnak. Gyönyörű, aranyos, kedves gyerkőcök, de akkor sem tetszik a név.

2010. jan. 11. 21:38
 19/22 anonim ***** válasza:
38%

a Manó név régen közkedvelt volt zsidó körökben

(Rákosi Mátyás = Róth Manó)

nem adnám.

2010. jan. 12. 14:43
 20/22 anonim ***** válasza:
75%

előző: a Manó zsidó eredetű név, hiszen az Immánuel, Emmánuel becézése, ugyanúgy, mint pl. a Kabos a Jakabé. nyilván ezért adták ezt a nevet gyakrabban zsidó szülők a gyerekeiknek.

rákosiról mindenki tudja, hogy eredetileg manó volt a keresztneve. attól még senkiből nem lesz diktátor, mert ugyanazt a keresztnevet viseli... mondhattad volna mai manó fotográfust is.

2010. jan. 12. 15:13
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!