Kislányom (9 éves lesz) rágja a körmöm melletti bőr részt! Mit tegyek?
Az iskolában a padtársával szinte egyszerre kezdték el. Azt gondoltam, hogy "el-leste". De anyósoméktól már megkaptam, hogy én vagyok az oka... Ez persze rosszul esett, felháborodtam. De mégis! Kételyek vannak bennem és lelkiismeret furdalás, mi van, ha tényleg túl szigorú vagyok vele??!Egyébként ő azt mondja, hogy semmi ilyen nincs, ő maga sem tudja, hogy miért kezdte el, most pedig már észre sem veszi. Ő szeretne leszokni róla, mondta, hogy vegyek neki rá keserű lakkot. Aggódom miatta nagyon! Tud esetleg valaki egy jó szakembert, aki ingyen, vagy legalábbis megfizethető áron kiderítené, hogy mi okozza?
(1,5 éves a kistesó, akit egyébként imád. Féltékenység ettől okozhatja? Vagy hogy ráveszekedtem, mert a suliban nem sikerült neki valami? Igazából nem az mérgesített fel, hogy nem sikerült, hanem hogy minden mással foglalkozik, nem is érdekli. Ettől rossz anya vagyok? Félek, hogy nem úgy reagálok a dolgokra, ahogy egy jó anya!)
Én is rágtam a bőrömet kiskoromban.
Elég ronda tudott lenni.
Főleg, h a hüvelyk ujjaimnál a körömágynál is rágtam-szedtem a bőrt. Na, azt meg is sínylették a hüvelykujjaim körmei, ugyanis azóta mindegyiknél lejjebb van a bőr és így sérült a körömágy, mindkét körmöm közepén iszonyú puha a köröm és egy vájat van hosszában. Szóval ocsmány, na...
Egyáltalán nem vagy emiatt rossz anya. Lehet a feszültséget vezeti így le, vagy észre sem veszi, mit csinál.
Én kben egyszer csak leszoktam róla, miután többen is megjegyezték, h milyen csúnyák az ujjaim.
Köszönöm a válaszokat!!! Utolsó válaszoló! Tudsz esetleg ajánlani valakit?
Nagyon érzékeny lány! Mindig is az volt! És mindenhol azt olvasni, hogy szorongás! Én már próbáltam elbeszélgetni vele, de csak azt mondta amit leírtam... Nem tudom, hogy mit tegyék hogy megnyíljon... És egyáltalán a pszichológusnakmegnyílna e.?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!