Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Nehezen válsz meg a nem...

Nehezen válsz meg a nem használt/kinőtt holmiktól?

Figyelt kérdés
Gyermekeim ruháit,játékait rendeztem tegnap.Minden el is kelt pár órán belül.De úgy sajnálom pár száz forintokért eladni a szép ruhákat.A játékokkal még nagyobb bajban vagyok.Tudom hogy nem játsziik vele de karácsonyra kapta tőlünk és a vételi ár töredékéért adtam el.meg arra gondolok mi lesz ha egyszer játszani szeretne vele.A józan eszem tudja hogy örökre nem rakhatok el mindent,így is alig férünk.
2014. júl. 30. 08:33
 1/8 anonim ***** válasza:
Nem sajnálom őket. Egyetlen ruhát raktam el,amiben hazahoztuk őket,semmi mást. Igen,szépek,igen,olcsóbban lehet csak eladni,de nem lehet örökké tartogatni. Így is nagy szerencse sztem,hogy legalább el lehet adni. A játékokkal meg úgy vagyok,hogy ami nem érdekli már legalább 3 hónapja,miközben minden nap lenne lehetősége vele játszani,az mehet. Nem fogja kitalálni 2 nap múlva,hogy neki éppen az kell,ha eddig le se totjta.
2014. júl. 30. 08:45
 2/8 anonim ***** válasza:
66%

Mind a két gyermekemnek 3 éves koráig elraktuk azokat a ruháikat, kiegészítőiket, amiket nagyon szerettünk a férjemmel.

Ezeket mind a két gyerkőc megkapja 18 éves korukban, egy bőröndbe csomagolva és mellé egy fotóalbumot, amiben azok a képek vannak bele rakva, amikor ezek a ruhák, kiegészítők (pl. cumi) rajtuk voltak, használták.

Amolyan "útravalóként" kapják majd. :)

A játékok közül pl. a sütifaló bödönt raktuk el és még pár olyan játékot, ami majd az unokáknak jó lesz.

Minden más felesleges ruhát, dolgot eladtam. Én nem tárolgatom őket. Egyrészt hely se lenne rá, másrészt mire unokáink lesznek (18-22 év vagy több!), addigra molyrágta lesz, stb.

Ráadásul úgy se fogjuk megállni, hogy ne vásároljunk össze minden félét az unokáinknak. Ennyire azért ismerem magunkat :)

Az pedig, hogy mennyiért adtad el.. te dolgod. Tanultál belőle, legközelebb "drágábban", de még értelmes áron fogod eladásra kínálni őket.

2014. júl. 30. 08:54
 3/8 anonim ***** válasza:
igen, nagyon sajnálom őket. Viszont áron alul nem adok el semmit, játékokat és ruhákat is nagyjából azon az áron adom el, ahogy vettem. Ami nem megy így el, azt beviszem a kórházba a beteg gyerekeknek.
2014. júl. 30. 08:58
 4/8 anonim ***** válasza:

Én is sajnálom, nagyon. De szintén úgy vagyok vele, hogy nagyon áron alul én sem adom, akkor inkább odaadom valamelyik várandós barátnőmnek ajándékba vagy valamilyen rászorultnak. Egyik barátnőm benne van egy csomorba, ahol mindig kiszemelnek valami kiemelten rászorult családot oda is adtam már, meg a Digi ügyfélszolgálatokon szokott lenni félévente játék és ruha gyűjtés szegényeknek ill. a vöröskereszt. Ezeket azért nem annyira szeretem, mert nem tudom hova kerül.

Panelház révén, nagyon szűkös a helyünk, muszáj megválnom mindentől, amitől csak lehet s még így is zsúfoltan vagyunk.

2014. júl. 30. 09:12
 5/8 anonim ***** válasza:
=csoportban
2014. júl. 30. 09:14
 6/8 anonim ***** válasza:

Off, de írd már meg légyszí, hol sikerült eladni a ruhákat?

Én hónapok óta hirdetem a jobb minőségű ruhákat 150-250 ft darabáron és senki nem is jelentkezik érte, pedig ez igazán nem nagy összeg.

2014. júl. 30. 09:29
 7/8 anonim ***** válasza:

Én is úgy vagyok vele, hogy potom pénzért nem adom el, akkor inkább elajándékozom. A babakocsit most tervezzük bevinni az adományboltba, a játszószőnyeget a férjem a héten vitte el a kollégájának.

3 gyermekünk van, rengeteg ruha és játék. Az én családom részéről nincs több unoka, így a testvérem és a szüleim is a mi gyermekeinket ruházza, látja el játékokkal. Férjem részéről van 2 unokatesó, tőlük mindent mi öröklünk. Hozzáteszem, hogy sógonőm annyi ruhát vesz a lányainak, hogy egy egész óvodának elég lenne 1 napra. Így nálunk mindenhol ruhák vannak tárolva, amibe majd belenőnek a csajok. Ezek mellett már nincs helyem a kinőtt ruhákat is tárolni. A nagyobb gyerkőc fiú, a kisebbek lányok. Amiket a fiam kinől, azonnal elajándékozom, és amit a pici lány kinőtt vagy már nem használunk játékokat, azokat is.

2014. júl. 30. 11:14
 8/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszotokat!Tudom hogy nem tárolhatom örökké.3 gyerek van alig férünk.Már nem is zavar annyira.Helyi bababörzés csoportban töltöttem fel a képeket.Szinte egy órán belül elvittek mindent még majdnem vita is volt.
2014. júl. 31. 13:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!