Ha 100.000 a bruttóm, mennyire számíthatok, terhes állományban?
Figyelt kérdés
Mert most vettem ki SZÜLÉSI SZABIMAT.2008. aug. 4. 22:19
1/5 anonim válasza:
Szülési szabi: kb 67.000- 70.000-ebből lejön az adó, de visszajön adójóváírásba.
GYED: kb ugyanennyi
GYES: az kevés ne kérd egyenlőre.
CSaládi pótlék havi 12600.-
2/5 anonim válasza:
Első vagyok.
Írd már meg légyszíves, hogy miként igényelted a szülési szabidat és mikortól?
Mert én azt a részét nem tudom..egyenlőre táppénzen vagyok.
KÖSZI
3/5 A kérdező kommentje:
Nos a szülési szabit nem igényeltem ,egyszerüen kiszámolta a nőgyógyászom hogy 28 nappal elöbb kell megkezdeni (szülés előtt) ,és igy ,visszamentem a háziorvosomhoz és ő irta át a táppénzemet terhes állományra mert ők igy hívják!!Ennyí volt.De azt szeretném mondani hogy az a 12600ft az nem annyi hanem valami 13200ft ha jó tudom nem tudom pontossan!!
mert én egyedülállóként vagyok most!!
2008. aug. 5. 11:38
4/5 anonim válasza:
A szülési szabi (más néven terhességi-gyermekágyi segély) kivehető a szülés várható időponja előtt 28 nappal is. Ebben az esetben az igénybenyújtáshoz csatolni kell: a terhesállományba vételt igazoló orvosi igazolást és a terhesgondozási kiskönyvet is. Ha a gyerek születésétől igénylik akkor: csatolni kell a szülést igazoló kórházi igazolást (és azt hiszem a gyerek anyakönyvi kivonatát).
5/5 A kérdező kommentje:
Köszike a válaszodat
2008. aug. 7. 18:30
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!