Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Lakásban tartott cicánál is...

Lakásban tartott cicánál is minden simogatás után kezet kell mosni?

Figyelt kérdés

2 és 4 évesek a gyerekeim, pár napja van nálunk a cica. Az oké, hogy evés előtt kezet mossanak, de ők azért azon kívül is gyakran nyúlnak a szájukhoz. A macska pedig összemászkál szinte mindent, tehát mindenhol ott lehet a szőre. Amúgy is, mivel egész nap együtt vannak, bármikor hozzáérhetnek a gyerekek. Hozzá kéne szoktatnom a gyerekeket, hogy minden egyes simogatás után kezet mossanak? Vagy egy benti cicánál ezt nem kell olyan véresen komolyan venni?

Teljesen tanácstalan vagyok. Nem akarok felelőtlen lenni, de túlaggódni sem akarom…

2014. júl. 29. 14:49
 1/6 anonim ***** válasza:
Ugyan már, nehogy minden simogatás után kezet mosass velük. Nem kicsik már, belegondoltál hogy egy játszótéren vagy igazából bárhol mennyi mindent nyelnek be? Ott is minden homokszem után megmosod a kezüket?
2014. júl. 29. 15:01
 2/6 A kérdező kommentje:

hát ez az... :)

Csak úgy veszem észre, két tábor van, egyik, akik így gondolkoznak, mint Te, a másik, pedig akik a holdra kiköltöztetnék az összes macskát. :)

Nyilván kezet kéne mosni, de lakásban öt percenként járhatnánk.

2014. júl. 29. 15:33
 3/6 anonim ***** válasza:
Azok, akik elzárják az összes állattól a gyerekeiket a legrosszabbat teszik velük. Semmi baja nem lesz a gyerekeknek a cicáktól, hidd el, azok gyerekei, akik nem szeretik az állatokat és tiltják tőlük a kicsiket, na pont azok gyerekei fognak félni minden állattól és lesznek rájuk allergiásak. 1. vagyok
2014. júl. 29. 15:38
 4/6 anonim ***** válasza:

ha minden oltása megvan a macskának és rendesen gondozva van akkor nem kell.

de ha ezek nincsenek, akkor kell.

2014. júl. 29. 16:11
 5/6 A kérdező kommentje:
oltást nem kapott még, de nem mehet ki a lakásból egyáltalán. Féreghajtás, bolhátlanítás megvan.
2014. júl. 29. 16:14
 6/6 anonim ***** válasza:
1. vagyok. Én feltételeztem, hogy oltva van a cica, az tényleg fontos. Addig akkor inkább ne nagyon fogdossák és oltassátok be minél előbb.
2014. júl. 29. 16:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!