Minek szül az ilyen, akiknek még nem kéne? Most komolyan, az lett a divat h szüljünk 18 alatt a nagy semmire, meg szüljünk-csináljunk 10 kölyköt?
Minek szül gyereket,az aki saját maga is meg egy gyerek???? fiuk lányok egyaránt csinálnak mocskos nagy hülyeségeket...azt kell mondanom hogy lassan azt fogjuk megélni hogy a tinik a nyugdíjas szülőkkel fognak pörögni a diszkó közepén,mert ugyebár előtte a gyerek gyártassál elveztek az életüket es alig éltek.....borzasztó...és ha mondod neki,akkor meg neki áll feljebb...:D :D ja és tisztelet a kivetélnek,az olyan felelősség teljes szülök előtt akiket nem esz meg a kolera, a putri és a szegyen az szülői házban 2 gyerekkel....megszülik és neveljek a nagyszülők, vegyék meg ők a gyerekholmikat (ami ugye tiniként nem is olyan jó, mert hát szűkös a keret, mert hát azt sem tudod igazából, hogy mit is kell ilyenkor csinálni, ha mondjuk sír a kisbaba. ) passzolják le a nagyihoz, míg ők buliznak, meg részegen mennek haza :D vicc.... Aki már ÉRETTNEK gondolja magát a sexhez, az védekezzen is... :D Van gumi, fog. gátló (havi 1000-1200 Ft-ért is lehet venni, ami azért megéri) Akinek meg nem inge, ne vegye magára... Csak már egyre több fiatal lányt látok, néhányan alig lehetnek 17-19 évesek, akik alig repültek ki az iskolapadból, de máris babakocsival, vagy épp nagy hassal mászkálnak, az osztályomból is "csak" 3-an mentek el szülni mindössze 18 alatt... A mostani sulimban egy tanfolyamra járok de itt is van egy pár lány akik 18 elött szülnek, sírnak h a pasijuk már nincs valük, a gyerek apja nem fizet tartást, meg ők nem lesznek délutánosok a gyakszin, mert a gyerek ugye, de azért hetente buliznak meg stb... Az egyik lány meg mondta h neki a nagyszülei nevelik a gyereket, ritkán látja a fiát, és már a nagyszülőket hívja anyának-apának, a másik lány gyerekének apja meg börtönben, ő meg össze-vissza pasizik, a gyereke már aztse tudja h ki az apja.. Normális ez? Hogy a semmire szülnek, hogy se iskola, se munka??? Nem vok abortusz ellenes, de én 18 elött ha teherbe estem volna, inkább elvetettem volna (de voltam olyan megfontolt h ez nem történt meg!!)de szerintem a gyerekvállalást munkához, keresethez meg életkorhoz kéne kötni. Olyan felelőtlenség ez, vagy nemtudom... Vagy csak Én látom ezt rosszul h milyen felelőtlenek a mai tinik?
A másik: a falunkba él egy nő nem roma, teljesen átlagos, akinek már 10 gyereke van 2 hapsitól, egy napot nem dolgozott, meg adóssága van, a Tv-be is már kuncsorgott, de azért befigyelt nála az új telefon, szgép, és mostmeg a 2. gyerekét várja a 3. pasijától... Normális az ilyen? Ennek a nőnek inkább a gyerekeit sajnálom, egy haver jóba van velük és mondta h a lakás is egy putri, igénytelenség van ott, stb...............Minek szülnek az ilyenek? Jó, ok, tudom h magánügy, de az ilyenek élnek a dolgozó, tisztességes emberek adójából...
Ne is haragudj, de mit foglalkozol azzal, hogy más hogyan alakítja az életét? A tiéd ennyire unalmas hogy másokéval foglalkozol és puffogsz?
Nekem is volt osztálytársam aki 18 évesen szült, na és? Ki vagyok én hogy beleszóljak?...Nem is tettem. Egyébként ma már 10 éve együtt vannak a férjével, 3 gyerekkel... ilyen is van. Másik osztálytársam is így tett, ő is együtt van azóta is a férjével és 2 gyerekük van, boldogok.
Nem kell mindenáron ítélkezni. Ők így döntöttek, te pedig foglalkozhatnál a saját életeddel.
Nem az a baja kérdezőnek, hogyha valaki fiatalon szül, hanem azzal, ha valaki a semmire szül...
Én igazából megértelek, és osztom a véleményedet, de lényegében ezzel nem változik semmi. Mindenki úgy éli az életét, ahogy akarja, vagy ahogy tudja.
Kisvárosban élek, itt is van több roma- és nem roma nő is, akinek 9-10gyereke van... Mind a nyomorba, putriba. Nem izgat, ők választották maguknak ezt az életet...
Ez az oldal kérdés feltevésére van nem fröcsögésre. Nagyon unalmas életed lehet, ha ennyire foglalkoztat másoké. Ijesztő, mert régen én is ilyen voltam. Mentem az utcán és láttam valakit, egyből kombináltam, hogy ez is csak elk..ja az életét azzal a sok baromsággal amit művel.
Oké, abszolút egyetértek veled, ha bele kell gondolnom a dologba, csak van annyi eszem, meg talán elég érdekes az életem ahhoz, hogy ne kattogjak 24 órában azon (mostmár), hogy ki hogyan b.ssza el az életét.
Képzeld volt osztálytársam aki 14 évesen szült. Egészségére. Azóta is együtt van a gyerek apjával és boldogok. Lehet, hogy később szívni fognak, mert a csajnak annyi az IQ-ja mint egy szobanövénynek, de ez az ő dolga.
Szánalmas, hogy azon pattogsz, hogy csak 3-an mentek el szülni. Na és?? Te dolgod? Neked kell nevelned azt a kölköt? Foglalkoznod kell vele? Nem. Akkor miért teszed??
Mondom, egyetértek, csak nem izgat annyira, hogy ilyen gyönyörű monológot folytassak róla mint te tetted.
Egyébként nem lenne hülyeség, feltételekhez kötni a gyereket, de így is egyre kevesebb gyerek van ebben a nyomorék országban, hülyék lennének még meg is szabni ezt...
Ja meg úgy látom rasszi is vagy. Azt mindigis utáltam. Igen köztudott, hogy rengeteg roma csinál magának 10 gyereket, hogy segélyből élhessenek, és a kisgyerek miatt ne lehessen őket kipaterolni a putrijukból, de ez már megint nem a te dolgod... Örülj neki, hogy annyi ésszel születtél, hogy nem szülsz amíg nincs meg a megfelelő körülmény.
A fröcsögést meg hagyd abba, mert szánalmas, és ártasz a lelkednek vele...
Nem érdemes ítélkezni, mert könnyen lehet, hogy kevesebb pénz mellett is sokkal boldogabbak azok, akiket mérhetetlenül lenézel. Nekünk 5 gyerekünk van, és persze nem tiniként, és messze nem a semmibe szültem, de bizony a felnevelésükhöz kell a férjem keresete is, hiába dolgozom én is. Van lakáshitelünk, kocsihitelünk, ha ő kiesne tartósan a munkából, akár még az is elképzelhető lenne, hogy kocsi nélkül, kisebb lakásban kéne élnünk. Valószínűleg ott is sokkal boldogabbak lennénk, mint mások a nagy luxusban. Ugyanakkor ha mindenki a legpesszimistább forgatókönyvvel számolna, akkor kihalna az emberiség.
Van a szomszédban egy pár, 20 éve várnak a babára, most jött össze jóval 40 fölött. Volt mindenük, de mindent pénzzé tettek, hogy sikerüljön. És most a felhők fölött ugrálnak örömükben, hiába állnak sokkal rosszabbul anyagilag, mert van gyerekük. Eddig meg egész nap mélabúval járkáltak a nagy luxusban.
Az, hogy egyesek a dolgozók adójából élnek, az nem az illetők bűne, hanem a kormányé, aki ezt lehetővé teszi, és a gyerekek után járó pénzeket nem teszi függővé a munkától. Persze, amikor megpróbálták, rögtön jöttek a jogvédők. Mi pl. annyit dolgozunk, hogy ketten pont a teljes adókedvezményt igénybe tudjuk venni, sajnos van olyan régió, ahol nem adnak ekkora fizetéseket. Összetett a probléma, és még véletlenül sem a te dolgod, hogy megítéld.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!