Mi a véleményetek az alábbi nevekről?
lány:Alíz,Miriam,Csenge,Lili,Jácinta,Regina,Júlia
fiú:Márk,Ákos,Bence,Levete,Attila,Milán
Ha lehet külön véleményezzétek
Alíz: Szép és ritka név
Miriam: Szintén ritka, de nem a kedvencem
Csenge: Gyönyörű
Lili: Nagyon gyakori
Jácinta: ezt inkább hagyjuk...
Regina: Túl sok van már belőle
Júlia: Szép
Márk: Gyakori, de nem rossz
Ákos: Az egyik legszebb magyar férfinév szerintem
Bence: Olyan kisfiús
Levente: Szintén az egyik legszebb
Attila: Hogy én hogy imádom ezeket a régi magyar neveket :D
Milán: Szláv hangzású, és ritka
Látatlanban hosszú vezetéknév mellé rövidebbet választanék, míg rövidebb mellé hosszabbat.
Személy szerint a gyermek megszületése után véglegesíteném, ránézésre.
Legjobban a felsoroltak közül az Alíz és a Júlia, míg a fiúnevek közül a Márk tetszik.
Alíz, Regina, Júlia tetszik, adni inkább a Reginát adnám
Fiúnevek közül csak a Márk és az Ákos tetszik.
Alíz: Nagyon elcsépelt név, legalább is a mi környékünkön kb. minden 3. kislányt így hívnak. Amúgy szép név.
Miriam: Szerintem nagyon külföldies hangzású, kb olyan, mint a Dzsenifer, stb. Nem tetszik
Csenge: Erről mindig egyik barátnőm jut eszembe, aki nagyon aranyos, kedves lány, bár maga a név nem igazán tetszik :/
Lili: Ez is nagyon gyakori, ráadásul egy másik csaj rut róla eszembe, akivel utáljuk egymást
Jácinta: Szerintem nem valami szép név :ss
Regina: Ennek a névnek a hallatán mindig valami beképzelt, elkényeztetett lányt képzelek el :/
Júlia: Ez meg szerintem elég régies, nem adnám a gyerekemnek.
Márk: Erről a névről egy kedves, jószívű fiú jut eszembe, tetszik :)
Ákos: Maga a név nem tetszik, de van egy ilyen nevű barátom, akit nagyon szeretek
Bence: Elég gyakori név, legalább is errefelé és egy olyan fiú jut róla mndig eszembe, akit nem igazán kedvelek
Levente: Nem tetszik és erről is egy ismerősöm jut eszembe, aki valami rohadt irritáló egy személy..
Attila: Ez se tetszik annyira :/
Milán: Nem igazán tetszik, volt egy ilyen nevű gyerek a votl sulimban és milánói makaróninak csúfolták.
Alíz: Nem tetszik.
Miriam: Az egyik legjobb név a felsoroltak közül, meg talán ez a legritkább is közülük, és nálam ez pozitívum.
Csenge: Tetszik, vagány név, és mostanában talán nem is olyan gyakori, mint pár éve volt.
Lili: Nekem komolytalan, semmitmondó.
Jácinta: Nem tetszik, én nem szeretem azokat a neveket, amiket csak egy -a vagy -ka különböztet meg a fiúnév párjától. A Jázmin pl szerintem sokkal jobb.
Regina: A másik legjobb innen.
Júlia: Az én ízlésemnek is túl régies, és nem tetszenek a becézései.
Márk: Nem rossz, nekem semleges (érdekes, a lánynevekről általában sokkal jobban kialakult véleményem van, mint a fiúkról).
Ákos: Ugyanaz.
Bence: Nagyon tetszik, de sajnos nagyon gyakori lett.
Levente: Szép.
Attila: A felsorolt nevek közül én ezt adnám.
Milán: Hangzásra nem jön be.
Hú, de szép nevek! :)
Alíz - nekem nagyon tetszik, a Lizi becézési formájával együtt. (Így, ékezettel.)
Miriam - én "j"-vel, Mirjamként adnám, úgy gyönyörű, az egyik legszebb.
Csenge - nem tudom, miért, de sosem szerettem, pedig tök jó kis név.
Lili - már nagyon elcsépelt, ettől függetlenül tetszik.
Jácinta - sosem fogom megérteni, hogy a Jácint miért férfi név. :) Ha lány volna, valószínűleg az volna az egyik kedvenc nevem. Bár ilyen formában is tetszik, de számomra kicsit túlragozott.
Regina - egyik kedvenc nevem.
Júlia - nagyon szép, örökérvényű név.
Márk - szeretem ezt a nevet, nem is túl gyakori felénk.
Ákos - ez is jó, bár az Ábelt jobban szeretem.
Bence - olyan, mint a Csenge: valahogy sosem szerettem, ráadásul babák körében iszonyúan gyakori.
Levente - ez viszont nagyon szép név, egyik kedvencem.
Attila - ezt sem szerettem sosem.
Milán - gyönyörű a hangzása, a Levente mellett a legszebb a felhozatalból.
Alíz - nem tetszik, valószínűleg azért, mert egy csúnya, pattanásos, kövér ismerősöm jut róla eszembe
Miriam - "Miriem"-ként kiejtve tetszik, "Mirjam"-ként nem
Csenge - régebben nem tetszett, most már valamiért igen, de attól még csengettyű
Lili - tucatnév
Jácinta - katasztrófa
Regina - nem tetszik
Júlia - elmegy, de elég régies
Márk - elmegy
Ákos - jó
Bence - gyereknek tetszik, viszont felnőttként szerintem nem a legjobb
Levente - elmegy
Attila - elmegy, de régies
Milán - jó, csak túl szlávos
Alíz - a kedvenc lány nevem. ha a második baba lány lesz így fogom hívni :)
Miriam - nem tetszik, nekem egy angol filmből egy idős nő jut róla eszembe :-D
Csenge - szép név, tetszik.
Lili - nem rossz.
Jácinta - nekem ez már túl kicsavart, pedig szeretem a különleges neveket.
Regina - nem rossz szintén tetszik.
Júlia - nekem ez túl régies név, félnék hogy csúfolják érte a gyerekem főleg a becézése miatt (Juli..)
A fiúkat összesítve mert ugyanaz a véleményem róluk: nekem unalmas tömegnevek, talán a Milán nem, de annak meg a hangzása nem tetszik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!