2-4 éves gyerekeknek milyen gyógyszereket vinnél magaddal külföldi (Európa) nyaraláshoz?
Fájdalom és lázcsillapító. Makacs láz esetére nem is egy, hanem többfajta hatóanyagút.
Tengervizes orrspray-t nátha esetére. Plusz orrszíváshoz eszközt.
Mi nátha idejére mindig kaptunk az orrnyálkahártya duzzanatra csökkentő gyógyszert, kisebb korában Fenistil cseppet, nagyobb korában Aerius szirupot (ezek vényesek), így azt is eltenném. Vagy Calcimusc-ot (ez vényes), ami jó nátha esetére is, illetve rovarcsípés esetén is.
Probiotikumot is vinnék.
Köhögésre valamilyen természetes alapanyagú, növényekből készült gyógyszert, ami adható ilyen korban.
És szerintem ha komolyabb a baj, ami már ugye bakteriális eredetű, amire antibiotikum kell, akkor meg muszáj az orvos.
Nurofen szirup, és Panadol szirup.
(Esetleg vegyesen lázcsillapító kúp és valamelyik szirup)
Deadalon kúp-hányás ellen B6 vitamin-hányingerre.
Calcium pezsgőtabletta, vagy calciumusc injekció ampulla: Méhcsípésre.
Kötszer, ragtapaszok, betadine
Fájdalom,és lázcsillapító, orrcsepp. Hányás, hasmenés esetére probiotikum, és sodioral. Zirtec cseppek, kalcium.
Sebfertőtlenítő, tapasz. Hűsítő krém, vagy spray leégésre.
Hát lehet velem van a baj, de én akkor viszek alap gyógyszereket, ha csak vidékre megyünk a nagyikhoz hétvégére, nemhogy külföldre....
Lázcsillapító (kétféle)
Probiotikum (hányás, hasmenés esetére)
Orrspray, orrcsepp
Fenistil csepp
Tantum verde spray
Valamilyen sebkezelő (bepanthen plus krém pl.) és ragtapasz
Akkor IS viszek
kimaradt az is
5-ös
Ja és valamit rovarcsípésre. Mi eddig a cinkrázót használtuk, de legutóbb kipróbáltam a tiszta teafaolajat, és az is jó volt.
5-ös
Én is ilyenekben gondolkodtam, nem akarok ott vásárolni. Plusz adtatok jó ötleteket. :) Lázmérőt is viszek.
Köszi!
Lázmérő
rectodelt kúp (kruppos)
fenistil csepp
cataflan csepp
nurofen szirup
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!