Hogy hangoljátok össze a napi teendőket, ahol 2 kicsi van és nincs segítség?
2 éves kisfiam van, szeretnék neki kistesót.A férjem reggeltől estig dolgozik, a szüleim szintúgy, anyósom velünk lakik, de soha nem segít semmiben sem, sőt!
Hogy oldjátok meg, hogy mindkét gyerekkel legyen foglalkozva, a fürdést, evést, oviba menést, ha esetleg a kicsi még aludna stb??
Nekem a nagy októberben lesz 3, a kicsi most volt 1. Soha nem volt segítségem. A férjem reggel elmegy dolgozni, jobb esetben fürdésre ér haza, de nem mindig, sokszor kell egyedül fürdetnem.
Mi elég csendes részen lakunk, lakó-pihenő övezetben, így a sétákkal nincs gond, mert nagyon kevés az autó.
Most már azért sokkal egyszerűbb, mert már nagyon jól eljátszanak együtt, együtt is fürdenek. Ha egyedül fürdetek, akkor megfürdetem mindkettőt, a nagyot veszem ki előbb a kádból, míg őt törlöm, fél szemem a kicsin. Szerencsére a nagy már szobatiszta, így őt fel is tudom öltöztetni pizsibe még a fürdőszobában. Utána veszem ki a kicsit és viszem őt is öltözni, addig a nagy már játszik.
Nálunk a nagy csak 3 napot jár családi napközibe, ha épp alszik a kicsi, amikor menni kell érte, nincs mese, fel kell ébresztenem.
Az evéssel sincs gond én mindig a naggyal eszem együtt, illetve mióta a kicsi is tud ülni ő is velünk eszik.
Ne aggódj, a szükség nagy úr, hamar bele lehet jönni. :)
Ó,könnyen meg lehet oldani,nem is gondolnád! :-)
A Párom volt hogy itthon sem volt hetekig.
Az ovi közel van,volt hogy fél 9-kor estünk be,volt hogy 8-ra ott voltunk.
A reggelek nem húzódtak/húzódnak el a kicsi miatt.
Pl amíg öltözött a nagyobb,evett a kisebb.
Gördülékenyen mentek a reggelek,gyorsan eltelt a délelőtt,meg lehetett főzni,boltba menni,stb,bár patyolat soha nem volt a házban,de akinek nem tetszik,ne nézzen rá! egy alap tisztaság van (feltörölve,felporszívózva,mosogatva,nincs kupi csak ha a gyerekek játszanak a szobájukban,esetenként egy-egy cipőt széthord a kicsi)
Most hogy a nagyom sulis és nem ketten vannak,hanem 4-en,akiből kettő nem volt ovis tavaly,most elvileg a 3. gyerkőc megy oviba,gyakorlatban MK. (majd kiderül) így nehezebb volt a reggel időre eljutni ráadásul messze van a suli,kocsi nincs a hátsóm alatt,maradt a láb-busz.
Ha aludtak,is áttettem Őket a babakocsiba (az éppen aktuális babakocsisat :-) ), amikor picikék voltak,nem zavarták őket,észre se vették,ha mégis a babakocsi elrázta Őket- itt most a délről beszélek,reggel mindegyik ébren volt legkésőbb 7-kor!
Amire nagyobbak lettek (pár hónaposak) addigra megszokták a napirendet.
Szóval nem kell aggódni,a gyerekek szuperek tudnak lenni! :-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!