Szerintetek ilyen indokkal kiírna a doki táppénzre?
Sziasztok!
A férjemmel rajta vagyunk a babaprojekten, és nagyon úgy tűnik, hogy most sikerült. :)) A kérdésem viszont az lenne, hogy a munkám eléggé stresszes, nagy rajtam a felelősség, és legtöbbször a légkör is feszült a munkahelyemen. ( Sajnos ez sokszor kihat az otthoni dolgokra is, de ez már más téma) Szerintem ez befolyásolhatja a terhességemet is, ugyanis nem éppen nyugodt napokat élek meg így. Szerintetek ha elmondom a dokinak, hogy milyen nyomás van rajtam, akkor ilyen indokkal ki tud írni táppénzre? Persze nem rögtön gondoltam, csak arra gondolok, hogy előbb eljönnék a munkahelyemről, hogy nyugodtan várhassam/várhassuk a pici érkezését.
Jesszus :D olyan, mintha én írtam volna ezt...pont ezen agyalok most és erről beszéltünk a férjemmel telefonon.
Bocsi, hogy választ nem tudok rá, én is így tervezem,mert elég stresszes munkahelyem van, ma is egész nap bolondokháza....
10hetes vagyok
Különösebben nem zavarja a babádat a stressz, csak extrém esetben okozhat gondot.
A doki szó nélkül kiír, ha kéred, de ha bizonytalan vagy, akkor mondd azt, hogy rempndszeresen gorcsöl a hasad.
A környezetemben minden kismama, aki táppénzre akart menni, az táppénzre is ment.
Szerintem még ne menj táppénzre, most tudtad meg hogy terhes vagy. Aztán úgyis bejelented a munkahelyeden, talán másképpen fognak kezelni. Lehet nem lesz akkora stressz, mivel már úgyis nemsokára eljössz onnan akár évekre.
De nem kell végigdolgoznod a 9 hónapot. Ha olyan a munkád akkor el mehetsz táppénzre. De mondom várj még vele, még nem tudni hogy alakul a terhességed, az első három hónap kritikus tudod te is. Aztán legfeljebb bejelented és eljössz.
Ha fogadott orvosod van, általában elég annyit mondani, hogy szeretnéd ha felvenne táppénzre, nem szoktak kérdezősködni. Ha nincs fogadott, akkor meg azt mondod, hogy görcsölsz/keményedsz.
De amíg bírod jobb dolgozni, én a 36. hétig dolgoztam, de majd' megőrültem utána az unalomtól. (pedig multitól jöttem el, napi 9-10 óra hajtás terhesen is, de jobb volt, mint itthon)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!