Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Mit tegyek az anyósommal?...

Mit tegyek az anyósommal? Nagyon gáz. Segítség! A többi lent!

Figyelt kérdés
Sziasztok! Tudom, hogy kismillió ilyen kérdés volt már, de én már az őrület határán vagyok! Amióta kiderült, hogy várandós vagyok, azóta nem hagy békén a kedves anyuka! Már a hatodik hónapot töltöm és egyre nehezebben viselem a kardoskodó anyósomat! Állandóan a pocakomat akarja simogatni, amit csak az orvosnak/páromnak hagyok! Plussz a mellemet akarja tapizni, hogy mennyit nőtt már (??) Ő akar mindent megvenni, állandóan fontoskodik, naponta látogat minket. Kitiltani nem tudom sajnos. A férjem most pár hónapra elment külföldre dolgozni, de én már egyre nehezebben viselem ezt. A múltkor például tök véletlenül megtudta, hogy megyek dokihoz. Elkisért, majd hangoan megkérdezte a váróban, hogy milyen a méhszájam?....ilyeneket csinál! Arról nem is beszélve, hogy nála tabu az apás szülés, és ő akarja megmondani a 34 éves kisfiának, hogy bejöhet-e velem!!!! Nektek is volt ilyen? Miket csinált a kedves mama? Hogy oldottátok meg? Köszi a segítséget!

2014. júl. 22. 13:08
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
100%

Korlátozd a látogatásai számát, és ha valamit, nem akarsz, akkor mondd meg kerek perec. Ha így irányít téged, akkor gondolj bele mi lesz, ha megszületik az unoka.

Most szabj határokat, mert ilyen gondokra már több házasság is ráment.

2014. júl. 22. 14:13
 12/20 anonim ***** válasza:

Nekünk jó a kapcsolat oda-vissza egymás szüleivel. Volt, hogy megpróbáltak beleszólni a dolgainkba, kedvesen, de határozottan leállítottam őket, ha kellett, akkor többször is. Volt olyan eset, hogy nem volt elég a célozgatás, meg kellett mondani, hogy ez a mi életünk, mindenki csinálja a sajátját úgy, ahogy akarja, de a miénket mi is úgy csináljuk, ahogy mi szeretnénk. Ez akkor is így van, ha nem értik meg. Ha nem értettek volna a szép szóból, és továbbra is átlépték volna a határaikat, akkor először a figyelmeztetés jött volna, utána pedig a kommunikáció megritkítása, felajánlva, hogyha elfogadják a döntéseimet és tiszteletben tartják a kéréseimet, akkor mehet minden újra a régiben.

Nem vagy köteles eltűrni, és ráadásul a stresszelés a babának sem tesz jót, ha magadért nem teszed meg, akkor tedd meg a gyerekért, hogy kiállsz az elveid mellett. Beszéld mega férjeddel még egyszer utoljára, mondd meg neki, hogy nem bírod, és vagy változtat az édesanyja, vagy csak x havonta egyszer vagy hajlandó találkozni vele. Ő persze mehet, amennyit szeretne. Az édesanyjának is megmondhatod, hogy jól esik az, amikor ezt, meg ezt, meg ezt csinálja, viszont nem bírod azt, amikor ezt, meg ezt, meg ezt... és nem azért nem fogsz vele találkozni, mert nem szereted, hanem mert stresszel téged, amit csinál, és ha megígéri, hogy abbahagyja, akkor viszont állapodjatok meg abban, hogy rögtön rászólsz, ha újrakezdi. Valahogy meg kell vele értetni, hogy határvonalak vannak.

2014. júl. 22. 14:14
 13/20 anonim ***** válasza:
100%
Teljes mértékben megértelek, mert ez a másik véglet...de talán még ez a jobbik eset. Az én anyósom magasról tesz rá, hogy babát várok. Kb. úgy viselkedik, mint a 4.válaszoló anyósa.
2014. júl. 22. 14:15
 14/20 anonim ***** válasza:
100%

Üdv a klubban!!!

Tudom, hogy most még csak a szülésig terjednek a gondolataid, de hidd el, ez még sokkal durvább lesz.

Az én babám délelőtt született, anyós még aznap be akart jönni. Hiába mondtuk neki, hogy mindenki mást másnapra tettünk, mert aznap alig tudtam magamról, durván besértődött. Aztán másnap jön nagy csokor virággal (mondtuk, hogy virágot nem kérünk mert újszülötthöz mégsem akarunk növényt bevinni egyből), én megkértem mosson kezet mielőtt a babához nyúlt. Ő kiakadt, hogy mosott a földszinten kezet és csak a liftgombokat nyomogatta azóta. Aztán pedig kibulizta, hogy odaadjam neki a babámat, pedig SENKINEK nem adtam oda az egy napos babám. És ez csak a szülés volt. Ja és kaptunk a kórháztól egy meglepetés vacsorát, amit kisasztalon toltak be és tényleg pazar volt. Először anyós evett belőle, egyik kezében a babámmal, másikkal meg mászott bele a kajánkba.

Azóta eltelt egy év és olyan szinten teli van a hócipőm vele, hogy el sem tudom mondani. Ezer meg ezer apró tüske, sértés, beszólás, keresztbeszervezés és minden, amivel megnehezíti az életünket. Pedig csak nyugodtan szeretnénk éldegélni, tényleg örülünk ha pár napig nyugtunk van tőle. Nemrég megpróbáltunk vele beszélni, mivel már nem volt veszíteni valónk, (a megbízhatatlansága volt a téma), hatalmas üvöltözés, sírás és sértődés lett belőle a részéről, mi csak pislogtunk, hogy mi van. Azóta mi vagyunk a hálátlan gonosz gyereke aki el akarja szakítani az unokát a nagymamától.

Őszintén azt tanácsolom, hogy még most szívd fel magad és finoman állítsd le (vagy durván), mert később garantáltan sokkal rosszabb lesz. Viszont ezt a pároddal együtt kell csinálni, egységesen kell visszaverni anyóst, mert ha a párodon fogást talál akkor te leszel a gonosz meny.

2014. júl. 22. 15:23
 15/20 anonim ***** válasza:
100%

Ahogy előttem is írják állíts le minél előbb. Ha kell, legyen sértődés, de értse meg egyszer és mindenkorra, hogy a te gyereked/férje/életed, szálljon ki belőle. Tényleg egyre rosszabb lesz.

Nálunk anyós nem akart unokát (ő még nem nagymamakorú... 75 éves). Amint megtudta, hogy terhes vagyok, elkezdtek mindenféle bajai lenni, mióta megszületett a babánk, azóta heti szinten rosszul van és csak a kisfia tud segíteni, após nem. Általában mindig esténként van rosszul, hogy munka után oda rohanhasson a párom, ne haza a pár hónapos gyerekéhez. Most ott tartunk, hogy feladtam a párommal való veszekedést az anyja miatt (úgyse megyek vele semmire) és azon gondolkozom, hogy amint visszamegyek dolgozni megyünk a gyerekkel, párom meg elkezdhet gondolkozni, hogy akkor ki is a fontosabb.

2014. júl. 22. 16:34
 16/20 Julie S ***** válasza:

Nalunk szerencsere a parom edesanyja jofej es nem szol bele semmibe. Viszont a sajat csaladom tud neha eroszakoskodni ebben-abban. En mar egy ideje megmondom nekik, hogy bant, ahogy viselkednek velem, rosszul esik a tapintatlansag es, ha nem direkt rosszat akarnak nekem/nekunk, akkor hagyjak, hogy a tolunk telheto legjobb donteseket hozzuk meg a sajat gyerekunkkel es eletunkkel kapcsolatban. Szerencsere ez nalunk bevalt, azota a paromat se piszkaljak annyit nekem (a hata mogott).

Ha fontosak vagytok anyosnak, akkor szerintem legy vele oszinte es mondd el neki, hogy ertekeled a torodeset es a lelkesedeset, de megis mennyire kellemetlen helyzetbe tud hozni bizonyos dolgaival. Ha szorult bele egy kis egyutterzes, akkor par emlekezteto utan talan eszreveszi magat. Es ha mindig talalsz neki valamit, amiben a segitsegedre lehet, akkor talan az lekoti es nem magatol talal ki hulyesegeket. :) Nekem ez a taktika csaladon belul bevalt.

2014. júl. 22. 21:57
 17/20 anonim ***** válasza:
80%

Hú,nem irigyellek. Nálunk ilyen nem volt, akkor kezdődött amikor a fiam megszületett... 8hónapos volt, amikor hozzájuk költöztünk padlástérbe. Fél év után betelt a pohár, a lépcső feljárónkat befalaztattam és kulcsra zárható ajtót rakattam be, mert ha neki úgy volt kedve akkor este 10kor, vagy épp reggel 8kor állított be. (Mostanra már menekülök előle, ha ő itthon van,az ajtó zárva) Okoskodik (miközbe annyira buta nőszemély, h könyvet lehetne róla írni), ő mindent jobban tud, pályázik a gyerekre... Ha dolgom van, inkább viszem magammal a kisfiút akárhova, de itthon nem hagyom még a férjemmel sem, mert tudom hogy a gyerek anyósnál kötne ki. (Kb 2 havonta porszívózik stb, a gyerek meg esik kel,hülyeségeket beszél a fiamnak, ...), magyarul Isten ments hogy ő rá bízzam.

Szóval kösd fel a gatyád, biztos h nem lesz egyszerű ha meg lesz a baba. Szerintem még időben beszéld meg ezt a pároddal, h szóljon 1-2 szót az érdekedbe, mert ez így nem lesz jó. Ha már most ilyen rámenős, mi lesz később...

2014. júl. 22. 23:03
 18/20 A kérdező kommentje:
Nos, annyit javult a helyzet, hogy leültünk anyóssal beszélni (férjem pár napig itthon van) és mondtuk neki, hogy ez tarthatatlan. Megsértődött. 2 napja nem beszélünk, de később biztos megbékél. Köszi a válaszokat! :)
2014. júl. 25. 22:52
 19/20 anonim ***** válasza:
Majd megbékél! A lényeg, hogy ne feledkezzen meg róla... Azaz emlékeztesd miről beszeltetek, ha úgy látod nem tartja magát, ha szükség van rá akár 100-szor, hogy benne is jol rogzuljon a dolog :-) mert hajlamosak nagyon könnyen elfelejteni, mit is ker az ember...
2014. júl. 27. 15:48
 20/20 anonim válasza:
Te jó isten, hogy mik vannak!
2014. júl. 29. 15:07
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!