Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Mi a véleményetek erről a név...

Mi a véleményetek erről a név párosításról a kislányomnak szeretném adni?

Figyelt kérdés
Virág szerintem nagyon szép név és a vezetéknevünk Cserepes (a férjem után) én nagyon különlegesnek és szépnek gondolom vélemény?

2014. júl. 21. 21:57
1 2 3 4
 11/37 anonim ***** válasza:
100%
borzalmas kitolás ez egy gyerekkel. Remélem, csak kamu a kérdés, mint a HátIzsák meg hasonló gúnynevek. A gyerekedről egész addig nem fognak leszállni, amíg nem változtat nevet. Arról nem is beszélve, hogy senki nem fogja elhinni neki. Nekem sem hitték el, hogy Eugénia a keresztnevem. Aztán megváltoztattam, amint 18 lettem. Anyukám azóta nem hajlandó néven szólítani. Szerintem te ezt nem akarod.
2014. júl. 21. 22:21
 12/37 anonim ***** válasza:
84%
Hát szegényt ezzel csúfolni fogják mind a 12 évben amíg suliban jár, de talán még egyetemen is.
2014. júl. 21. 22:27
 13/37 A kérdező kommentje:
kár :( pedig nekem tényleg nagyon tetszik és a Cserepes Napsugár? az jobban hangzik mert ez is szép név szerintem és akkor adhatnám neki második keresztnévnek a Virágot hogy ha azt szeretné használni ahogy valaki javasolta az előbb
2014. júl. 21. 22:32
 14/37 anonim ***** válasza:
92%
Beszélő nevek... hallottál már róla, ugye? Keress normális, a vezetéknévhez illő keresztnevet! A Napsugárral sem szép...
2014. júl. 21. 23:06
 15/37 anonim ***** válasza:
100%
Szegeny kislany :( Remelem kamu kerdes!
2014. júl. 21. 23:59
 16/37 anonim ***** válasza:
100%
Kamu!
2014. júl. 22. 05:38
 17/37 anonim ***** válasza:
80%
Cserepes Boglárka
2014. júl. 22. 06:52
 18/37 anonim ***** válasza:
89%

Cserepes Virág... a cserepes virágot lehet így hívni, de egy gyereket.... Nekem ez egyátalán nem tetszik- ne hari.

A Napsugárral sem illik össze- ez a név mégannyira sem tetszik.

Cserepes Lilla, Léna, vagy Flóra pl sokkal jobban hangzanak. A Flóra név jelentése egyébként is virág- így meglenne átvitt értelemben a CserepesVirágod!

2014. júl. 22. 07:37
 19/37 anonim ***** válasza:
88%
Ezt a sztorit egy Virág nevű barátnőm mesélte, ott arról volt szó, hogy a szomszédasszonyuknak tetszett az ő neve, de nem adhatta a lányának, mert Cserepes volt a vezetéknevük. Már akkor is vicces történetnek találtam. Egyébként hasonlóan szép név a Cserepes Jázmin :) (Van egy haverom, őt meg Sötét Barnának hívják, egy másik meg Nagy Ivó - ez nem kamu... szóval vannak szülők, akik tényleg örömüket lelik ebben...)
2014. júl. 22. 09:12
 20/37 anonim ***** válasza:
100%

Abból kiindulva, hogy a Cserepes Virág nevet a létező összes névadással foglalkozó cikkben megemlítik, mint rossz példa, így kamuszagú a kérdés. Bár csak a kérdező tudja, hogy komoly-e vagy csak szórakozik.

Múltkor olvastam, hogy Németországban például nem is engedélyeznék így párosítani, mert figyelnek arra, hogy az adott név ne legyen a viselője számára megalázó. Nálunk ilyen megkötés nincs, csak az a lényeg, hogy a kiválasztott név létező, anyakönyveztethető név legyen.

Viszont nem kamu : egy ismerős házaspár, az férfi a tök átlagos Nagy, az asszony a ritkább

Piros családnevet viseli. Gondolták, a gyerekük nehogy unalmas Nagy akárki legyen, de apuka nem engedett a saját családnevéből, így beíratták, hogy a gyermekük majd a Nagy-Piros névvel fog élni. Ezt megfejelték azzal, hogy a lányuknak az Alma utónevet anyakönyveztették.

Szegény kislány, még óvodás, de már most nem kevés derültséget okozott. Nem lesz neki könnyű ebben az életben.

2014. júl. 22. 09:56
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!