Melyik munkahelyet választanátok? Döntenem kell!
1. 3 nap 8 órás munka a héten, délelőtt vagy délután, hétvégére is eshet. Ez ugye részmunkaidős állás lenne így. A cég elég nagy és nemzetközileg terjeszkedik, van jövője.
Közlekedés:céges busszal kb. 35 perc. Későbbiek folyamán növelhető a munkanapok száma ha szeretném.
2. Heti 5 nap 8 órában (7-15ig), hétfőtől péntekig, kis cég, helyben van. Már jelentkeztem egyszer oda, akkor mást vettek fel, eltelt 3 hónap, új embert keresnek.
Ami miatt kérdezem: Gyesen vagyok, gyermekem szeptembertől lesz bölcsis. Ha a 2. verziót választanám akkor a nagyszülőknek minden 2. héten reggel 6-ra ide kell jönniük( Ez télen nem túl baráti), hogy elvigyék az unokát bölcsibe vagy vigyázzanak rá amíg a férjemmel dolgozunk.
Az 1. verziónál ugye ott van az, hogy hétvégére is eshet a munkavégzés, de akkor a férjem itthon van + 3 nap munka mellett könnyebben látom el a heti teendőket.
Férjem az 1. verziót támogatná, hiába, hogy kevesebb a pénz, de úgyis lesznek betegeskedések és akkor többet vagyok itthon.
Szerintetek?
Köszönöm. Szerintetek nem gáz, hogy így kevesebb a pénz és az utazás is hosszabb?
Másik fontos kérdésem:
Gyes mellett dolgozhatok hétvégén is, túlórázhatok is ugye?
Én azt mondanám,hogy ez annak a függvénye, hogy mennyire van szükségetek a pénzre. Ha annyira nem szükséges, akkor 1, ha szükséges akkor a 2. Mellesleg, ha a nagyszülők szívesem segítenek, akkor mindenképpen a 2. Nálunk ilyesmiről szó sem lehet, hiszen a nagyszülők itt élnek velünk egy városban, de 5 percet sem vigyáznának az unokáikra.
Nálunk szeptembertől apa eljön gyedre, én pedig megyek dolgozni. Nálunk 2 gyerkőc van, a pici csak 8 hónapos lesz, de szükségünk van a pénzre. Én gyesen vagyok, mert az egyik munkahelyem, nem jelentett be...
Nálunk fél6-tól lehet vinni a kicsiket, így ha kellene a pénz, én a 2-t választanám.
Ha annyira most nem szükséges a plusz bevétel, akkor 1, hisz ott is van lehetőség feljebb lépni. Viszont ott a 8 óra mellé társul még 1 óra utazás, plusz ha a busz nem háznál vesz fel, buszmegállóig eljutás, vagyis nem 8 óra lesz, hanem legalább 9ésfél, ha a busz csak 10 perccel kezdés előtt ér oda, és 10 perccel munkaidő után indul, az máris 10 óra.
Én a 2. mellett voksolok, ha meg lehet oldani a bölcsit. Ha mindig a mamáknak kell igazodni, akkor már más a szitu
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!