Melyik nev szebb?
Hát éppen ez az! Hogy a szabad asszociáció lényege valóban az, hogy csak az juthat eszedbe bizonyos dolgokról, amikről már hallottál, olvastál, ismereteket szereztél. Így pl. a kérdéses névről a művészeti alkotásnak titulált szexfilm, vagy szappanopera, vagy G. Róbert.
És hát..., ha shalom, akkor persze Jézus, és az Újszövetség már semmiképp nem idéződik fel. Minden világos lett. Köszi. :)))))
És igen, mindenki véleménye 1 vélemény. Tökéletesen egyetértek. Mindenki csak magáról állít ki bizonyítványt. Ki ilyet, ki olyat...
Ne essetek már egymásnak! Ez egy tök ártatlan kérdés!
Tényleg csak arról van szó, hogy a kérdező joggal hihette, hogy mindkét név ismert és egymás alternatívái lehetnek egy esetleges névválasztás esetén. Én már nem is ütközöm meg azon, hogy egy történelmi nevet, mint amilyen az Emánuel is, sokan nem ismernek, de az nálam is kiüti a biztosítékot, hogy egy olyan szituban, ahol feltehetőleg egy születendő gyermeknek keresnek nevet, nem zavaró tényező az valakiknek, hogy az egyik férfi név, a másikat meg nőinek gondolják!
Bocsássatok meg, de annak a válaszadónak, aki rávilágított arra - lehet hogy nem a legkíméletesebben -, hogy olyanok is válaszoltak szép számmal, akiknek szaguk nincs a lényegi dolgokról, tényleg igaza van.
Tanulni kell az esetből, utánanézni a hiányosságnak, ahogyan valaki meg is tette, nem pedig megsértődni, és azt sározni, aki tükröt tart. Mert nem az a tükör a hibás a látottakért, hanem a kép, ami benne van.
Na, akkor jó, hála Istennek!
De ez a vita itt már rég nem arról szól, melyik a szebb név. Itt, ahogy én látom a tanulatlan, proletár öntudat csapott össze a gőgös tudással. És nem eresztették egymást. Egyik 19, másik 20. Az egyiknek nincs igaza, a másiknak van ugyan, de finoman szólva szerénytelenül adja elő.
Sziasztok!
Nagyon szepen koszonom mindenkinek aki idot szakitot es valaszolt nekem, most hogy tisztazodjon a halyzet :
- a ket nev valojaban esedekes egy kisfiu ujszulotnek
- Romaniaban elo magyarok vagyunk ezert olyan nevet keresunk ami elege - univerzalis- es mindenhol valalhato ( itt mindenki jol reagalt az Emanuel nev eseteben, ugyszinten Viktor nevre, ezert kertem egy kozvelemenyt) .
- jovendobeli ferjem reformatus lelkipasztor, szoval igen, tenleg a jelentes miatt gondoltunk a nevre (lany esetben Viktoria lett volna, Anna vagy Abigel (Isten ajandeka).
- minden nevet lehet valamivel aszocialni- es az tenleg elfogadhato hogy nem tetszik, borzasztonak talalja valaki vagy rondanak, de hogy meg soha sem haljon az ember rola kicsit tuljas mivel angolul is nemetul is spanyolul is letezik ez a nev.
P.s : sosem hittem volna hogy ez a kerdes ennyi bonyadalmat okoz majd :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!