Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Mit gondoltok, a Margitszigeti...

Mit gondoltok, a Margitszigeti 2db kerekesszékes hinta csak a kerekesszékeseké vagy mindenkié?

Figyelt kérdés
A napokban olvastam egy cikket, hogy a Margitszigeti hintákon nem kerekesszékesek játszanak ha nem a járni tudó gyerekeke, holott ezt tábla is tiltja, képeke is jelzik, hogy nem szabad ,csak kerekesszékesnek használnia. Van aki viszont azt mondja, hogy amíg nincs ott kereksszékes miért ne játszhatnának rajta a járó gyerekek is, ha érkezik egy kerekesszékes gyermek akkor pedig illedelmesen átadják neki a hintáját.

2014. júl. 8. 06:37
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
100%
Amit te mondasz, az egy álomvilág. Én is vágyom rá, hogy mozgássérült, akármilyen más sérült gyerek együtt játsszon egy nagy és szép játszótéren, ahogy arra is vágyom, hogy a felnőttek maximális toleranciával éljék mindennapi életüket, szeretetben, nemi hovatartozástól, bőrszíntől, vallástól, stb.-től mentesen. De ez nem az a világ. Ez a világ, ahol a gyerekek nem akarják odaadni,ami az övék, és ha ő hintázik, már miért kellene neki kiszállnia? Hiszti nélkül nem fog. Az a világ, ahol ha bemész egy boltba kerekesszékkel, min. minden 3. ember megbámul, mert ritkán lát ilyet. Ha esetleg jársz, de nem szabályosan, mert sérült a lábad, akkor pláne, mert milyen furcsán vonszolja magát, ha van, azért bámulnak ha jelelsz, akkor meg azért. Ha felnőttként nem egyezik a politikai véleményed, bőröd színe vagy esetleg nyíltan homoszexuális vagy, szintén megkapod a magadét, amiért kilógsz a sorból. Csodálatos lenne egy maximálisan elfogadó világ, csupa empatikus, toleráns, kedves gyerekkel és felnőttel. Csak ez nem az, sajnos.
2014. júl. 8. 10:23
 12/17 anonim ***** válasza:
100%
* van= vak
2014. júl. 8. 10:24
 13/17 anonim ***** válasza:
100%
Multkor mutattak be ezt a hintat a hiradoba es ott mondtak, hogy azert csak kerekes szekkel lehet hasznalni, mert kulonben baleset veszelyes.
2014. júl. 8. 10:28
 14/17 anonim ***** válasza:
100%
Ha lehetne oda járni, akkor egy idő után tök sokan oda vinnék a gyereküket, mert tisztább, először még kevesebben vannak, meg más játékok. Aztán esélye sem lesz odamenni egy kerekesnek.
2014. júl. 8. 10:42
 15/17 anonim ***** válasza:
100%

én nemrég jártam arra a kétévesemmel. érdekelte, mert kiváncsi. még én sem láttam ilyen hintát, engem is érdekelt, hogy működik. a nagyobb gyerekek ki is próbálták (szülői felügyelettel), persze, hogy az enyém is hintázni akart vele. hiába mondtam neki, hogy menjünk a babahintázhoz, ha hintázni akar.

közben jött egy kerekesszékes kisfiú, aki felháborodott, hogy miért használják mások. igazat adtam neki, és kedvesen mondtam neki, hogy azért használják, mert érdekli őket, kiváncsiak, ne haragudjon rájuk ezért. megértette és a vele lévő felnőtt is megköszönte, amikor látta, hogy rászólunk a gyerekekre, hogy hagyjuk hintázni a kisfiút.

persze, volt óbégatás a gyerekek részéről, hogy nem akarnak mással játszani, de igenis vannak szabályok és toleránsnak kell lennünk a "fogyatékkal élőkkel" szemben (nem akarok senkit sem megsérteni, de ezt nem tudom másképp megfogalmazni).

egyébként engem is foglalkoztat ez az eset, pedig jónéhány napja történt.

igyekszem úgy nevelni a gyermekem, hogy ismerje meg és ezáltal fogadja el a másságot. de ehhez az kell, hogy tapasztaljon is. persze ez most még nem mérvadó, de valahol el kell kezdeni.

és dicséretes, hogy a kerekesszékesekre is gondolnak a játszótér fenntartói! :)

2014. júl. 8. 11:45
 16/17 anonim ***** válasza:
100%

Az a szülő, aki tiltó tábla ellenére engedi a gyerekét fel hintázni, annak a gyereke is sanszosan vaddisznó módjára használja. (túlhajtja, kiesik, ugrál, eltöri, stb.)

Ezt az alapján szűrtem le, mert pusztán intelligencia kérdése a dolog (mert ha a tábla, a szabályok nem érdeklik, akkor a "közös" tulajdon, a "másé" sem fogja, így a gyerekre sem fog rászólni).

Igen is vannak szabályok (amik látszólag értelmetlenek), de be kell tartani.

Ha ki van téve, hogy fűre lépni tilos, akkor nem oda küldöm a gyereket futkározni, ha ki van téve, hogy fürödni tilos, akkor nem oda megyünk strandolni, ha ki van téve, hogy nem szabad simogatni, akkor rászólok a gyerekre, amikor nyúlkál, ha ki van írva, hogy ne szabad felmászni, akkor nem engedem, hogy felmásszon.

2014. júl. 8. 11:46
 17/17 A kérdező kommentje:
Meggyőztetek, a kerekesszékes hinta a kerekesszékesé. Mert 1. tiltja a tábla (fűre sem lépünk mert nem lehet ennyi), 2. ha én engedem a 4 éves gyerekemet hintázni normálisan, akkor más szülő is oda fogja engedni, és előbb utóbb az is oda megy aki vadállat módjára fog hintázni rajta, 3. lehet olyan kerekesszékes aki nem megy oda mert nem akar konfliktust. Köszönöm a válaszaitokat!
2014. júl. 8. 16:22
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!