Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Miért ilyenek a mai gyerekek?

Miért ilyenek a mai gyerekek?

Figyelt kérdés

Munkahelyemen nagyon sok szülő panaszkodik,hogy egyedül kell hagynia otthon a 12-13 éves gyerekét,amíg ő dolgozik.

Hazamennek a gyerekek persze nem csináltak egész nap semmit,ültek a gép előtt.

Ők hazamennek 4-kor,kitakarítanak,mosnak,vacsit főznek,mosogatnak,kutyát etetnek stb...(persze a gyerek még mindig ül a gép előtt)

Én 25 éves vagyok és engem már 11 éves koromtól kezdve egyedül voltam otthon a nyári szünet alatt.

Reggel 8-kor keltem,kitakarítottam,elmosogattam,boltba mentem na meg persze mindig volt valami extra munkám,amivel anya megbízott!

Mindent megcsináltam és mire tv-ni leülhettem volna már megjöttek a szülők!! :)

Ennyire megváltoztak a gyerekek? Nincs már abszolút gyerekkoruk? Felháborító,hogy mit csinálnak a szülőkkel! :S

2014. júl. 7. 22:13
 1/8 anonim ***** válasza:

Itt egy tréfásnak látszó kép, ami valójában a valóság:

[link]

A mi gyerekkorunkban még nem volt internet. De ma már mindenki rájött hogy az információ hatalom.

2014. júl. 7. 22:20
 2/8 A kérdező kommentje:

Elszomorító,hogy a szülők azért is dolgoznak,hogy a lusta gyereküknek,aki egész nap a gép előtt ül,tudjanak venni egy pár nike cipőt,hogy villogjanak benne.

Szegények a belüket is kidolgozzák és este 11-kor fekszenek le,mert megcsinálják a kamasz gyerekük munkáját aztán reggel 4-kor kelnek!

2014. júl. 7. 22:25
 3/8 anonim ***** válasza:
de azért gondolj bele a szülő veszi a gépet a gyereknek, hogy lekösse...
2014. júl. 7. 22:50
 4/8 anonim ***** válasza:
Nem csak a gyerek hibája. Túl vannak féltve, meg mikor kicsik nem hagynak nekik semmit csinálni, mert egyszerűbb maguknak megcsinálni valamit, mint hagyni a gyereket próbálkozni. Aztán a gyerek megszokja és úgy marad.
2014. júl. 7. 23:02
 5/8 anonim ***** válasza:
Akkor elértünk ide, hogy a szülők inkompetenciája a gyerek hibája. OMG
2014. júl. 8. 02:05
 6/8 anonim ***** válasza:

hmm..

nálunk max napi 1 óra gépezés van

és mind a két nagynak van házimunkája amit neki kell végezni

de egyéb házimunkába is bevonom őket

a fiam 9 éves de imád főzni a lányom meg sütni szeret :-)

szal nem mindegy gyerek olyan !

ez szülői hiba !

2014. júl. 8. 07:33
 7/8 anonim ***** válasza:
Szerintem is a szülő, a társadalom hibája az, ahogy a mostani kamaszok élnek. Van ismerősünk, aki nem túl jó anyagi körülmények között két fiút nevelt fel a feleségével, tanyán. A két srácnak teljesen természetes az, hogy kimegy meglocsolni a növényeket, nyáron dolgozik, otthon besegítenek és emellett nagyon jó tanulók középsuliban, külföldre hordja őket az iskola mindenféle versenyekre. Ezek a fiúk nem az internet előtt ültek 10 évesen, hanem kerékpárt szereltek, fociztak, medencét építettek a többi gyerekkel és a sárban pancsoltak egész nyáron. Persze nekik is van már laptop, meg tab (ösztöndíjból) vagy a kisebbiknek motor, mert dolgozott érte két nyarat és azon felül amit hazaadott (!) még maradt ennyi. És érdekes módon a gazdag gyerekek és szüleik ezt a családot nézik le...
2014. júl. 8. 08:50
 8/8 anonim ***** válasza:
Én is 25 vagyok, és nem kellett olyasmiket csinálnom, amiket te csináltál, pedig nagyon sokat voltam otthon egyedül. Nem hiszem, hogy megváltoztak a gyerekek, ez nevelés és szülői elvárások kérdése volt már akkor is, most is. (Lehet kiakadni, hogy mit csináltam szegény szüleimmel, de az igazság az, hogy ha felőlük nem volt elvárás, én 11-12 évesen nyilván nem kezdtem el magamtól takarítani játék helyett.)
2014. júl. 8. 14:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!