Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Milyen fogkrémet használtok?...

Milyen fogkrémet használtok? Van olyan ami nincs tele káros anyaggal?

Figyelt kérdés
2014. jún. 30. 15:45
 1/6 anonim ***** válasza:
elmex
2014. jún. 30. 16:17
 2/6 anonim ***** válasza:
Mi is Elmexet használunk.
2014. jún. 30. 17:16
 3/6 anonim ***** válasza:
Mit értesz káros anyag alatt?
2014. jún. 30. 18:51
 4/6 A kérdező kommentje:
pl szaharin ami káros édesítő, vagy fluorid amit pont a fogszuvasodás ellen tesznek bele,de ez ellen nem véd,viszont káros.
2014. jún. 30. 22:05
 5/6 anonim ***** válasza:

Jaj, dehogyis :D

A fluoridokat adott koncentrációban használják fel a fogkrémeknél, ami nem véletlenül van kitalálva. Kis mennyiségben ugyanis valóban erősíti a fogzománcot és - ez most tény lesz - segít megelőzni a fogszuvasodást. Tudom, hogy antalvali terjeszti az igét, de azért nem kell neki mindent elhinni, se nem orvos, se nem kutató, egy random ember, aki összeesküvés-elméleteket gyárt mindenből :) A fluoridok magas koncentrációban okoznak csak mérgezést, ezért nem szabad megenni pl egy tubus fogkrémet (megoldás: elrakni a gyerekek elől). Egyébként a gyermekfogkrémek feleannyi fluoridtartalommal bírnak, mint a felnőtteké, illetve persze kaphatóak fluorid mentesek is. De ezt nem ajánlom. A fogzománc szempontjából nagyon fontos a fluorid - megfelelő mennyiségben persze. Hogy káros? Mert, ha megiszol 20 liter vizet, az nem az?

Most az édesítőszerek és cukorpótlók világa már más tészta. Nagy mennyiségben fogyasztott hosszú távú hatásuk egyelőre sajnos tényleg ismeretlen, de a hangsúly ott van, hogy nagy mennyiség és hosszútávú. És igen, számításba vettem azt, hogy a gyerekek mindenképp nyelnek adott mennyiséget a fogkrémből, de nincs benne annyi, hogy bármilyen egészségre káros hatása legyen. A fogkrém legyen eltéve mindig, ne férjen hozzá és kész.

Üdv: egy fogorvos

Btw: a fogkrém alapvetően mind1, a technikán van inkább a hangsúly, viszont a fluoridok mindenképpen fontos szerepet játszanak a fogszuvasodás megelőzésében.

2014. jún. 30. 23:33
 6/6 A kérdező kommentje:

köszönöm!amúgy kicsit valóban elhamarkodott voltam,jobban utána olvasgattam,és a szaharin nem egyértelműen káros,szóval belefér:)

a fluoriddal kapcsolatban meg hiszek neked:)

szóval így marad a dontodent kids,a többi összetevője is jó,ár-érték arányban is megfelelő.

2014. júl. 1. 00:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!