Régi, régebbi nevek?! Újra divat!?
"Az Anna Magyarországon az Árpád-kortól kezdve évszázadokon át a legnépszerűbb női nevek közé tartozott, a 16-18. században az egyik leggyakoribb női név, majd fokozatosan visszaszorult. 1967-ben a 18. leggyakoribb név volt, a 80-as években pedig már nem szerepelt az első 25-ben.[3] Az 1990-es években újból igen gyakori lett, a 2000-es években pedig a leggyakoribb női név."
Ennyit arról, hogy az Anna mai divatnév lenne... Bár szerintem ez mindenkinek feltűnt, akinek van egy minimális általános műveltsége.
Amúgy a Zoé egy görög eredetű név,tehát elég régen használják,csak itthon volt kevés belőle. Az Anna meg tényleg régi név ahogy a Luca sem mai, csak felkapott.
Mindig azt ad amit akar,nálunk a tágabb családban 3 Erzsébet,4 Anna, 7 Mária van engem szerencsére még sem neveztek el egyiknek sem nem örülnék neki,mert nem tetszenek.De a Csenge, Botond,Zsófia,Barbara,Noel,Krisztofer és egyéb csodálatosak sem tetszenek, legyen régebbi vagy divatos.Nem divat alapján adtam nevet a fiamnak sem, még kisöcsém születésekor átrágtuk az utónévkönyvet, ennek 8 éve akkor döntöttem el,hogy az első fiamat Zalánnak szeretném hívni, az más dolog,hogy közben felkapott lett, anyukámnak volt egy ovisa 12 éve akit Jázminnak hívtak annyira tetszett,hogy ezt szerettem volna ha lányom lesz,sajnos a Jázmin annyira elterjedt,hogy inkább lemondtam róla,rosszul éreztem volna magam ha az oviban van 8 Jázmin,bár úgy látom mostanában ritkul újra tehát még van remény,hogy esetleg ezt adom,ha lesz egy lányom.
A Lilla nem tucatnév, az a Lili, de mindegy.
Amikről írsz szintén mind "tucatnevek" voltak valamikor. Járhatsz úgy Te is, hogy adsz egy nevet, és pár év múlva mindenkinek az tetszik, és egy évfolyamon 10-20 ugyanolyan lesz. Tökmindegy, másokét hogy hívják, azt válaszd, ami tetszik, ne azt amiből azt gondolod, hogy most épp kevés van.
Szia!
Nekünk görög felmenőink vannak, így a gyerekek görög eredetű itthon is használatos neveket kaptak.
Ettől függetlenül tetszenek ezek a nevek nekem is. Amúgy ami az én kedvencem volt anno, az a Boglárka. Szerintem édes.
Sok magyar család elég konzervatív a mai napig. Vagy valamelyik rokon nevét kapja a gyerek, vagy a szokásos 20 névből válogatnak már generációk óta. Szerintem nekik meg se fordul a fejükben, hogy kicsit utánanézzenek más neveknek.
De amúgy tényleg vannak közöttük szépek. Nekem pl. a Tünde, Anikó, Róza tetszik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!