Szerintetek az Enikő vagy a Kitti név a szebb?
Kittiről Hello Kitty jut eszembe...:D Nekem em tetszik...Több Kitti van,mint Enikő.
Még jó,hogy Enikő.Engem is így hívnak.:)
Igaz a jelentése nem valami jó..:S Szarvastehén,ünő.A Kittinek nem tudom.
Legyen Enikő Kitti.:)
A Kitti a Katalin angol becézőjéből önállósult. A Katalin görög eredetű női név, a görög Αικατερίνη (Aikateriné) név magyar változata. Jelentése nem egyértelmű: elterjedt nézetek szerint a görög καθαρός (katharosz) szóból származik, amelynek jelentése: „(mindig) tiszta”. Mások szerint a görög Αεικαθερινα (Aeikatherina) névből ered, melynek jelentése: „nyilazó”, „biztosan célzó”. A magyarba feltehetően a német Katharina vagy a latin Catharina forma közvetítésével került.
Az Enikő női nevet Vörösmarty Mihály költőnk alkotta meg az ősi Enéh névből a -kő kicsinyítőképzővel.
Az Enéh török eredetű régi magyar személynév, a csodaszarvas mondájában Hunor és Magor anyjának neve. Jelentése a mai ünő (fiatal nőstény szarvas) szóval függ össze, de eredeti jelentése (fiatal) tehén.
Szóval végül is az Enikő sem ősmagyar név bár ősibb a Kittitől.
Amit én még a jelentés mellett figyelembe vennék, az, hogy legyen védőszent (mondjuk Alexandriai Szent Katalin)
, ezért azt hiszem a Kitti maradna, ami amúgy is tetszik.
Ellenben a Katalin már annyira nem.
Különben az Enikő is szép név. :)
nem értem miért mondta itt valaki,hogy a Kitti rib*nc*s név...ennyiből az Enikő is lehetne...ez nem mindig ettől függ !
Van pár Anna nevű ismerősöm...az egyik jó fej a másik meg pont olyan...szóval...
Az én nevem egyébként Kitti...de nem nagyon jön be...
Szóval Enikő jobb!
Kitti!! ♥♥♥
Én jópár Kittit ismerek, négyet biztos!
Az egyik a legjobb barátnőm húga, a másik az osztálytársam, a harmadik egy ismerős nálam kisebb lány és a negyedik egy barátnőm :DD
Kitti,egyértlemu az annyira szép név és nincs belole olyan sok.Érdekes és gyonyoru név.
Melyiket választottad?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!