Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Szerintetek az Enikő vagy a...

Szerintetek az Enikő vagy a Kitti név a szebb?

Figyelt kérdés
2010. jan. 4. 16:20
1 2 3 4 5
 31/45 anonim ***** válasza:
53%

Kittiről Hello Kitty jut eszembe...:D Nekem em tetszik...Több Kitti van,mint Enikő.

Még jó,hogy Enikő.Engem is így hívnak.:)

Igaz a jelentése nem valami jó..:S Szarvastehén,ünő.A Kittinek nem tudom.

Legyen Enikő Kitti.:)

2010. márc. 1. 13:55
 32/45 anonim válasza:

A Kitti a Katalin angol becézőjéből önállósult. A Katalin görög eredetű női név, a görög Αικατερίνη (Aikateriné) név magyar változata. Jelentése nem egyértelmű: elterjedt nézetek szerint a görög καθαρός (katharosz) szóból származik, amelynek jelentése: „(mindig) tiszta”. Mások szerint a görög Αεικαθερινα (Aeikatherina) névből ered, melynek jelentése: „nyilazó”, „biztosan célzó”. A magyarba feltehetően a német Katharina vagy a latin Catharina forma közvetítésével került.

Az Enikő női nevet Vörösmarty Mihály költőnk alkotta meg az ősi Enéh névből a -kő kicsinyítőképzővel.

Az Enéh török eredetű régi magyar személynév, a csodaszarvas mondájában Hunor és Magor anyjának neve. Jelentése a mai ünő (fiatal nőstény szarvas) szóval függ össze, de eredeti jelentése (fiatal) tehén.

Szóval végül is az Enikő sem ősmagyar név bár ősibb a Kittitől.

Amit én még a jelentés mellett figyelembe vennék, az, hogy legyen védőszent (mondjuk Alexandriai Szent Katalin)

, ezért azt hiszem a Kitti maradna, ami amúgy is tetszik.

Ellenben a Katalin már annyira nem.

Különben az Enikő is szép név. :)

2010. márc. 11. 19:13
 33/45 anonim válasza:
Egyértelműen a Kitti(L)
2010. márc. 16. 13:35
 34/45 anonim válasza:

nem értem miért mondta itt valaki,hogy a Kitti rib*nc*s név...ennyiből az Enikő is lehetne...ez nem mindig ettől függ !

Van pár Anna nevű ismerősöm...az egyik jó fej a másik meg pont olyan...szóval...

Az én nevem egyébként Kitti...de nem nagyon jön be...

Szóval Enikő jobb!

2010. aug. 2. 13:45
 35/45 anonim ***** válasza:
Nekem mind2 bejön..de nemsokára nevet fogok változtstni , és gondolkodásba estem a Kitti néven..:)
2010. szept. 26. 12:33
 36/45 anonim ***** válasza:

Kitti!! ♥♥♥

Én jópár Kittit ismerek, négyet biztos!

Az egyik a legjobb barátnőm húga, a másik az osztálytársam, a harmadik egy ismerős nálam kisebb lány és a negyedik egy barátnőm :DD

2012. márc. 8. 16:40
 37/45 Gál Ferenc 213242 válasza:
Barátnőmnek Kitti Enikő a neve, szerintem mind2 jó!: )
2012. máj. 15. 19:56
 38/45 anonim ***** válasza:

Kitti,egyértlemu az annyira szép név és nincs belole olyan sok.Érdekes és gyonyoru név.

Melyiket választottad?

2013. júl. 7. 22:25
 39/45 anonim ***** válasza:
Kitti
2013. júl. 14. 14:42
 40/45 anonim válasza:
Enikő:) Bár kislány korban a Kitti is nagyon bájos, de nehezen képzelem el idősebb korú nőhöz.
2013. júl. 14. 15:22
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!