Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Szerintetek szép név a Vica?

Szerintetek szép név a Vica?

Figyelt kérdés
A leendő keresztlányom ezt a nevet fogja kapni (csak így, hogy Vica, nem Éva + lesz mellé még egy név). Nekem tetszik, viszont egy barátnőmnek meséltem, hogy mi lesz baba neve, ő pedig azt mondta, hogy túl rövid, becézős, komolytalan és csúnya, meg hogy ez egy becenév, és milyen már, hogy magában akarják adni... pedig anyakönyvezhető, és lesz mellé még egy név (Bianka).

2014. jún. 18. 18:48
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
Neem tetszik, a barátnőddel értek egyet mindenben. A nevek becézős formája nem illik mindenkihez, ezért szerintem sokkal jobb egy olyan nevet adni, ami tetszik is, becézhető úgy is, ahogy te szeretnéd hívni, de ha a gyereknek később nem tetszik, használhatja a teljes formát vagy becézheti máshogy. Én ki lennék akadva, ha ilyen becézős nevem lenne, lehet, hogy csak magamból indulok ki. Az Éva, Bianka nagyon szép nevek.
2014. jún. 18. 19:34
 12/18 anonim ***** válasza:
(Ja, most látom, hogy keresztlányod és nem lányod. Akkor igazából mindegy, amit azután írtam, hogy a barátnőddel értek egyet. :))
2014. jún. 18. 19:37
 13/18 anonim ***** válasza:
23%

Szerintem nem szép név, kellemetlen lenne atomtudósként Vica névvel, főleg mondjuk külföldön. A Bianka név nagyon cigányos mostanában, legalábbis felénk (Bp), szóval igazából mindkettő rossz választás.

De nem tudom megváltoztatni, és te sem, mert nem a lányod:)

2014. jún. 18. 20:21
 14/18 anonim ***** válasza:
Én is inkább adnék Éva Biankát, Viktória Biankát, Virág Biankát vagy Viola Biankát és azt becézném Vicának...
2014. jún. 18. 23:53
 15/18 anonim ***** válasza:

A Vica nagyon szép, de tényleg csak becenévnek.

Anno én csak Zsuzsa lettem Zsuzsanna helyett és még ezzel is rengeteget szívok (állandóan elírják), bár mostanában rengeteg becenevet lehet adni, így nem olyan durva.

2014. jún. 19. 05:47
 16/18 anonim ***** válasza:
Nem anyakönyveztetnék olyan nevet, ami eredetileg becenév. Legyen már valami komolysága egy emberi névnek. Amúgy becenévnek kiváló.
2014. jún. 19. 13:44
 17/18 furiska ***** válasza:

Remélem, hogy már megszületett a keresztlányod és Vicának hívják. Nagyon szép név. A mi kislányunk is az. Sokat kellett magyarázkodnunk nekünk is, de arra kell gondolni, hogy nem az számít mit mondanak, hanem, hogy ki mondja. Szerintem eleve a saját szegénységi bizonyítványát állítja ki az, aki tömegnevet ad a gyermekének. Mert nincs semmi fantáziája és megy a többi birka után. Má bocsánat! Hanna-Johanna, Barna-Barnabás. Akkor ezek is becézések?

Gyönyörű név, igaz rövid, nem komolytalan, hanem aranyos és pláne nem csúnya. Aki ezen bosszankodik, adjon a gyermekének olyan nevet, hogy a játszótéren elkiálltva magát 8 Bence, vagy Anna rohan hozzá, vagy az osztályban a 20-ból 9 Jázmin és Dávid áll fel egyszerre, ha a nevét mondják.

Legszivesebben világgá kürtölném a gyermekeim nevét: Vencel, Vince és Vica. A három legszebb név. Ha lesz még egy fiam Lőrinc lesz, ha lányom Zília.

Csók mindenkinek:)))

2015. febr. 5. 17:05
 18/18 anonim válasza:
Szerintem nagyon régies
2021. jan. 10. 09:53
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!