Név dilemma! Nekem ez neki az nem tetszik. Szerintetek?
Én nem szeretem, ha egy névre azt mondják, hogy cigányos, ezért most se mondom. Pl. a legjobb barátnom Dzsenifer, klasszikusan az a név, amit cigányosnak szoktak tartani. Hát barátnőm tejfehér, szőke, jó egyetemre jár, és a szülei is teljesen normálisak, csak éppen ez a név tetszett nekik (nekem nem).
Ettől függetlenül a Denton Bende nekem nem tetszik. A Denton nekem túl külföldies, és én olyat nem adnék, magyarul nagyon idegenen hangzana. A Denton Bende nekem együtt sem hangzik túl jól. A két testvér neve - Donát Bence, Denton Bende - pedig túl hasonló, túl összecseng az én füleimnek. Az Olivér és a Levente nekem is jobban tetszene. Oké, hogy az Olivér se magyar, de azért korántsem hangzana annyira idegenül, mint a Denton.
Ez persze mind csak az én véleményem, annak nevezitek el a kisfiút, aminek akarjátok. :)
Szerintem a férjednek igaza van.
Ha nekem kéne választanom, akkor az Olivért mondanám, de a Levente sem rossz.
Viszont a Denton Bende szerintem szörnyen szar.
Az a/az minek egy név elé?
Megetettem Olit. Az a/az nem kell elé, ezeket tárgyakra mondjuk (általában)
Vagy pl: Elmegyek Péterrel moziba.
Nem Elmegyek a Péterrel moziba.
Szerintem nem feltétlenül kell becézni. Ismerek egy Olivért, senki nem hívja Olinak, mindenki a teljes nevét mondja. Szerintem kisbabánál, kisgyereknél sem furcsa, ha becézetlenül Olivért mondasz, nem olyan, mint pl. a Sándor vagy a György. :)
De ha a férjednek a Denton nem tetszik, neked meg az Olivér / Levente nem tetszik, akkor keresgéljetek tovább, még van egy kis időtök. :)
A Bende még okés, de a Bence miatt nem lenne sztem szerencsés, a Denton... hát, brutál rossz.
Nekem is a férjed verziói jönnek be és inkább a Levente. Egyébként tényleg nem kell egy nevet becézni v kaphat vmi rá jellemző becenevet. A fiamat Mazsolának becéztük v Mazsonak, mára kamaszként maradt a keresztneve.
vicces, hogy Bence nevű gyerekeddel azt írod, hogy Levente név neked túl gyakori :D
felnevettem, komolyan :) mert ha azt írnád nem elég gyakori, na de minden utcában lakik 5 Bence, ezek után alig marad Levente...
Bende nem tetszik. viszont Bercel nagyon :) nekem Benedekem van, imádom ezt a nevet, de nem tetszik, hogy mostanában annyi alakja lett ennek a névnek. (mióta Balázséknál meglett Benett, azóta durván sok "Ben"-nel kezdődő felkapott név van :/)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!