Külföldön miben tér el a csecsemők-kisgyerekek nevelése, mint a Magyarországon megszokottak? Tudnátok írni ilyen dolgokat?
Nem kritizáltam a kinti szokásokat, csupán azt írtam, hogy nekem Furcsa. Semmi több. Nem szaranyáztam, nem fujjogtam, nem értem miért kell ennyire felfújni a dolgot.
Én is hullafáradt voltam a szülést követő napokban, de eszembe nem jutott volna mással foglalkozni, de ez nyilván én vagyok (most már szívesen venném ha néha lepasszolhatnám a gyereket a nagyinak egy fél-1 órára :))
a bababarát, szoptatáspárti kórházi mentalitáshoz annyit fűznék hozzá, hogy számomra a kórházban eltöltött napok alatt inkább tűnt ez a módszer "csecsemősnővér-barátnak", mintsem bababarátnak... nekem nem indult meg a tejem 4 napig, és a babám semmi, de semmi pótlást nem kapott, be is sárgult nagyon, és majd' 500grammot fogyott. Számomra a fentiek nem tartoznak a bababarát kategóriába, engem nem érdekel, hogy a lányom anyatejes vagy tápszeres (végül mindkettőben volt része, eleinte csak anyatej, majd pótlással kiegészülve, végül pedig tápszeres lett), de ne éhezzen. Végigüvöltötte a kórházi napokat, mert még vizet sem kapott.
A következő gyermekemnél biztos, hogy ezt nem fogom hagyni, olyan kórházat választok, ahol van lehetőség pótlásra.
kedves 16. a hozzászólásod inkább a túláradó nemzeti érzelemről szól, mint a tényekről.
pelust, popsitörlőt, babaruhát, magadnak betétet úgy kell hozatni a rokonokkalv eleve viszed magaddal. végszükség esetén adnak, de szájhuzogatásban lesz részed és minden alkalommal sulykolják, h "kéne behozni". egyedül a popsikenőcsöt adták ők. se tápszert, se anyatejet nem adnak pótlásnak, ha nem megy a szoptatás, bizony hagyják, h éhes maradjon a babád. az én babám nem tudott szopni bimbókiemelő nélkül. kérdezték, h hoztam-e magammal. mondtam, h nem, nem tudtam, h kell majd, de a férjem jön be másnap reggel, addigra vetetek vele. mire a válasz: "jó, akkor addig éhes lesz a baba, mert a maga mellei alkalmatlanok a szoptatásra". mire én: nincs esetleg a kórháznak egy, amit fél napra megkaphatnék, ahogy bejön a férjem, visszaadom. mire ő: "addig sem adok, mert korábban eltünedeztek. akkor eszik a gyerek, ha magának lesz sajátja". lett. de szegénykémnek nem volt könnyű dolga azzal sem. kértem, h mutassanak pár pózt, meg technikát, mert nem tud rendesen rácuppani a kisfiam. a csecsemős reakciója: "nem fog tápszert kapni" mire én: "ki kért tápszert? szoptatási tanácsért jöttem. első baba és szeretném, ha segítenének egy kicsit".
ennyit a bababarát kórházakról :)
kedves utolsó, majdnem szóról-szóra hasonló volt az én esetem is,leszámítva, hogy nekem lányom van :)
ez melyik kórházban zajlott le?
"Vagy egy másik anyuka császármetszést kért bármiféle konkrét indoklás nélkül, holott Magyarországon nincs ilyen választási joga az anyukáknak."
Hogy a fenébe lenne. Minden második orvos megcsinálja, ha anya megfizeti, talál az indokot a császára. Nem véletlenül van annyi császár, itt is hány ilyen kérdés volt már.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!