Mennyit takaritasz napi szinten és mi az amit pl heti egyzser vagy kétszer csinálsz takaritás céljábol gyerekek melett?
mindennap elvégzem: porszívózás, mosogatás, mosás
2-3 naponta csinálom meg : felmosás, főzés, sterilizálás
hétvégi munka: bútorápolózás, tükrök tisztítása, fürdőszoba/wc kipucolása
elméletben:
naponta porszívó, mosás, mosogatás
hetente felmosás, portörlés, stb...
gyakorlatban meg most is itt döglök a gép előtt és próbálom túlélni a napot a 30 fokos lakásban :D
Nálunk rengeteg a por,így naponta kell porszívózni,port törölni.
Minden este,amikor már mindenki ágyban fel is mosok,hogy tisztán induljon a napunk:)!
A fürdőszoba wc-csap részét is esténként áttörlöm,fertőtlenítem,a zuhanykabin üvegének takarítását szoktam halasztgatni.
Nekem egy 4 eves kisfiam van de mar kb. 3 eve az a rendszer, hogy szombaton delelott a ferjem elviszi egy listaval a kisfiamat bevasarolni (heti kaja bevasarlas). Ez kb masfel ora. Utanna hazahozzak a kajat es elmennek uszni vagy jatszoterezni, teniszezni, focizni, baratokhoz, jatszohazba... Multheten pl go-kartozni voltak. Igy nekem van kb. 4 oram nyugodtan takaritani. Ilyenkor heti egyszer furdo takaritas-fertotlenites, jo alapos porszivozas, felmosas, portorles. Heti 3-szor mosok ebbol egy adag mindig agynemu (2 hetente csereljuk az agynemut egyik heten a fiamet mosom, masik heten a mienket).
Mi egesz heten nem vagyunk otthon a gyerek 1 eves kora ota. 9-tol 15-ig bolcsibe/oviba van mi meg dolgozunk. Nincs sok ido hazimunkazni ha meg a gyerekkel is szeretnenk jatszani. Szivesebben megyek a gyerkoccel jatszoterre, parkba ha jo az ido ovi utan de gondolom ezzel mas is igy van. Ugyhogy nallunk szombaton van takaritas es annyi. Ebedelni mindenki a cegnel vagy a bolcsibe/oviba eszik. Fozni nem szoktunk kiveve ha szombat este van kedvunk valami finomat osszedobni egy pohar bor mellett. Szombaton takaritas utan talizunk valahol es beulunk ebedelni egy etterembe vagy pizzazunk egy jot, hogy nem menjel el a szombat delutan is fozocskezessel es egyut is legyen a csalad. :) Vasarnap lazulunk. Egyedul vasarnap este amit csinalok az a vasalas a TV elott. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!